+
Johan Ericsson, vd för Logistea. Foto: SHH.
 • Nytt Catella-bolag på väg till börsen

  PUBLICERAD 2017-04-07 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-04-07 14:34

  Textstorlek

  Dela med andra

  Catella har via det nybildade bolaget Logistea AB köpt fastigheten Örja 1:20 i Landskrona. Fastigheten blir Logisteas enda tillgång och bolaget kommer att listas på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad First North. Bolagets nuvarande aktieägare är kunder inom Catella Banks förmögenhetsförvaltning.

  Säljare av fastigheten är danska logistikföretaget DSV. Någon köpeskilling uppges ej men fastigheten är belägen i anslutning till motorvägen E6 strax utanför Landskronas tätort. Affären är en sale-leaseback- affär och Logistea har ett långt hyresavtal med DSV. Fastigheten har en modern terminalbyggnad som omfattar cirka 40 000 kvadratmeter i uthyrningsbar yta. Byggnaderna på fastigheten är uppförda 2012, enligt ett pressmeddelande.

  Vd för det nybildade bolaget blir Catella-veteranen Johan Ericsson som var vd för Catella 2010-2013.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x