+
Erik Karlin är vd på Tobin Properties. Foto: Tobin Properties.
 • Ny stadsdel på gång i Nacka

  PUBLICERAD 2017-04-27 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-04-28 16:50

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tobin Properties har tecknat avtal om att förvärva ett trettiotal sammanhängande villatomter omfattande 35 000 kvadratmeter mark i Nacka. Tillsammans med kommunen är planen att utveckla byggrätter för upp till 700 nya bostäder.

  Området ligger mellan Sickla och Nacka Forum, i närheten av den blivande tunnelbanestationen. Syftet med förvärvet är att utveckla en ny stadsdel, och genom en detaljplaneändring möjliggöra exploatering av 600 till 700 nya bostäder.

  – Det här projektet ligger väl i linje med vår ambition att arbeta med större stadsutvecklingsprojekt. Projektet är även beläget i en mycket attraktiv och expansiv del av Stockholm, säger Erik Karlin VD Tobin Properties.

  Angermann Sweden har företrätt fastighetsägarna i affären, tillsammans med Glimstedts Advokatbyrå. Enligt dem är det en väldigt speciell affär, där cirka 30 fastighetsägare kollektivt säljer sina villor för att marken ska kunna detaljplaneras för flerfamiljshus.

  Köpeskillingens storlek är beroende av den slutliga mängden byggrätter. Avtalen är villkorade av lagakraftvunnen detaljplan.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x