+
 • NREP startar logistikfond på 10,5 miljarder

  PUBLICERAD 2017-04-18 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-04-18 07:57

  Textstorlek

  Dela med andra

  NREP har tillsammans med ett antal stora institutionella investerare bildat en ny logistikfond, NREP Logistics Property Fund, som med en initial portfölj om 49 fastigheter och ett initialt fastighetsvärde om 10,5 miljarder kronor är Nordens största logistikfond.

  De institutioner som investerat i fonden är Första AP-fonden, PFA Pension, tre danska pensionsfonder samt Allianz och Helaba Invest. Enligt ett pressmeddelande från NREP ska fonden ha en strategisk och långsiktig approach till den nordiska logistikmarknaden och plattformen ska växa gradvis över tid.

  Enligt samma pressmeddelande består fondens portfölj av moderna fastigheter omfattande över en miljon kvadratmeter, belägna i alla viktiga logistikhubbar och med en genomsnittlig kontraktslängd om åtta år. Fastigheterna kommer att förvaltas av Logicenters som är NREP:s förvaltningsplattform.

  I en kommentar skriver Johan Temse, investment manager på Första AP-fonden, att fonden ser investeringar i logistikfastigheter som ett intressant sätt att dra nytta av framtida global handel, konsumtion, e-handel och förändringar i leverantörskedjans utformning.

  Rickard Dahlberg, CIO på NREP, säger i en kommentar att man är tacksamma för att ha hittat en grupp kunniga investerare som delar NREP:s vision för hur man skapar stabilt långsiktigt värde på den nordiska logistikmarknaden.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Domstolen stoppar Nobelbygget

  Fastighetsmarknad På tisdagen upphävde Mark- och miljödomstolen länsstyrelsens beslut om att anta detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen. “Det är verkligen en positiv nyhet för Stockholm, svenskarna och turismen”, säger Björn Tarras-Wahlberg till Fastighetsnytt. Men Stockholms stad kommer att överklaga beslutet. 

 • Mengus säljer för en miljard

  Transaktioner Mengus andra fond (Mengus 2011) säljer sitt sista portföljinnehav, kontorsfastigheten Härolden 44 på Fleminggatan, för 1,1 miljarder. Köpare är Barings Real Estate.

 • Etablerar Viktor Rydbergs nya skola i Sundbyberg

  Fastighetsmarknad Skandia Fastigheter etablerar Stiftelsen Viktor Rydbergs nya högstadie-och gymnasieskola i Sundbyberg. Den nya skolverksamheten öppnar hösten 2019 och planeras bli Sundbybergs största skola. 

 • ANNONS
 • Genesta köper Svea Artilleri

  Transaktioner Genesta har ingått avtal med AFA Fastigheter om att förvärva kontorsfastigheterna Svea Artilleri 10 och 11 i Stockholm.

 • ANNONS
 • Tengbom rekryterar Uppsalachef

  Arkitektur, Rekrytering Tengbom gick nyligen ihop med Uppsalabyrån Werket. Nu rekryteras Niklas Malmfors som kontorschef för det gemensamma Uppsalakontoret. 

 • Trianon tecknar stort avtal i Entré

  Syd, Uthyrning Trianon har tecknat ett femtonårigt hyresavtal omfattande cirka 4 700 kvadratmeter på Entré i Malmö. Ny hyresgäst är en icke-namngiven aktör som fyller lokalerna med bland annat glowgolf, boulebar, Laserdome och en större restaurang. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x