+
Andreas Nelvig är vd på NP3. Foto: Mike Straneus.
 • NP3 köper för 310 miljoner

  PUBLICERAD 2017-04-03 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-04-03 11:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  NP3 Fastigheter har avtalat om förvärv av 14 fastigheter om sammanlagt 41 400 kvadratmeter. Säljare är Localis Riks.

  Förvärvet är villkorat att säljaren Localis Riks AB:s årsstämma, som äger rum den 7 april, godkänner affären samt slutgiltiga kreditbeslut.

  Förvärvet består av fem fastigheter i Gävle samt en i Sandviken om sammanlagt 23 000 kvadratmeter uthyrbar yta. Två fastigheter om sammanlagt 1 900 kvadratmeter ligger i Leksand och 6 fastigheter om sammanlagt 16 500 kvadratmeter ligger i Småland. Fastigheterna har en uthyrningsgrad om 98 procent och det årliga hyresvärdet uppgår till 26,5 miljoner kronor.

  NP3 uppger i ett pressmeddelande att fastigheterna i Småland  inte ett långsiktigt innehav och ska inte ses som en kursändring av strategin utan snarare en konsekvens av att komma åt fastigheterna i Gävle.

  – NP3 har en tydlig tillväxtambition i norra Sverige i stort och i Gävle i synnerhet då vi innan detta förvärv ännu inte nått en tillfredsställande volym där. Med detta förvärv ökar vi den uthyrningsbara ytan i Gävle med 30 procent och når därmed målet om 100 000 kvadratmeter i affärsområdet, säger Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Andreas Nelvig är vd på NP3. Foto: Mike Straneus.