+
Johan Bergman. Foto: Niam.
 • Niam investerar 5 miljarder i Danmark

  PUBLICERAD 2017-04-24 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-04-24 11:08

  Textstorlek

  Dela med andra

  Niam har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i det privatägda fastighetsbolaget HD Ejendomme A/S vars portfölj värderas till 560 miljoner euro.

  Bolaget äger och förvaltar en fastighetsportfölj med ett totalt värde om 560 miljoner euro, omfattande cirka 2 000 bostäder och 73 kommersiella fastigheter belägna runt om i Danmark. Majoriteten av bostäderna är byggda under de senaste 15 åren och varierar vad gäller fastighetstyp och läge.

  Niam uppger i ett pressmeddelande att HD Ejendomme drabbades hårt av finanskrisen. Försäljningen till Niam innebär att HD Ejendomme blir finansiellt och strategiskt stärkta.

  -Vi är väldigt glada över att förvärva HD Ejendomme och ser framförallt stor potential i den välskötta bostadsportföljen.Vi tror att denna utgör en bra plattform för fortsatt tillväxt inom segmentet, kommenterar Johan Bergman, vd på Niam.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x