+
 • Lugnare i norr efter intensivt 2016

  PUBLICERAD 2017-04-10 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-04-11 16:51

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Statistiken är specifikt framtagen åt Fastighetsnytt av Pangea Property Partners och behandlar transaktionsmarknaden i norra Sverige.

  Första kvartalet 2017 blev förhållandevis lugnt på den norrländska fastighetsmarknaden efter ett intensivt 2016. Totalt noterades elva fastighetsaffärer (över 50 miljoner) med ett samlat värde strax under två miljarder. Framförallt var det flera intressanta affärer inom handelssegmentet.

  Transaktionstrend
  Bland annat förvärvade Trophi Fastigheter två handelsfastigheter i Ersboda i Umeå och Birsta i Sundsvall av Coop Nord. Försäljningspriset var strax under en halv miljard. Vidare förvärvade Sveavalvet fyra handelsfastigheter i Bollnäs av en lokal aktör och brittiska Pradera förvärvade IKEAs handelsområde i Haparanda som del av en stor europeisk portfölj. Även Barents center i Haparanda håller på att få nya finska ägare, men affären har inte tillträtts än.

  TransaktionsvolymRegionKartanorr

  Redaktionen

  Källa: Pangea Property Partners

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x