+
 • Hemsö emitterar 35 miljoner euro

  PUBLICERAD 2017-04-20 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-04-20 22:08

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Hemsö har emitterat en obligation om 35 miljoner euro (336 miljoner kronor) inom ramen för sitt EMTN-program, obligationsprogram i euro. Emissionen sker till fast ränta om 1,8 procent och obligationen har en löprid om 15 år. Enligt ett pressmeddelande från samhällsfastighetsbolaget är emissionen den andra som man gör i euro men man har dock tidigare emitterat ett par gånger i svenska kronor under EMTN-programmet.

  Vidare är emissionen den första som Hemsö gör med en löptid över tio år och i en kommentar skriver bolagets finanschef Jonas Rosengren att det är ett led i Hemsös uttalade strategi att förlänga bolagets kapital- och räntebindning.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x