+
Helsingborg.
 • Helsingborgshem säljer 650 bostäder

  PUBLICERAD 2017-04-10 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-04-10 10:18

  Textstorlek

  Dela med andra

  Allmännyttiga Helsingborgshem beslutade på sitt senaste styrelsemöte att starta en försäljningsprocess för 650 av bolagets bostäder. Inkomsterna ska användas till bolagets fortsatta stadsutveckling.

  Bolaget har de senaste åren byggt mycket nya bostäder, och ska nu ta nästa kliv.

  – Flera av Helsingborgs stadsdelar har stor potential men behöver rejäla investeringar för att möta det ökade behovet av variation och modern struktur. Nu skaffar vi oss ekonomiska förutsättningar att göra genomgripande förbättringar, säger Jonas Hansson, VD på Helsingborgshem.

  Inom tre år räknar Helsingborgshem med att ha byggt ikapp de 650 lägenheter som nu säljs.

  – Det är viktigt att vi är flera aktörer ur många perspektiv. Utvecklingstakten blir självklart högre men dessutom får vi också in nya idéer och influenser. Det behövs för att våra stadsdelar ska kunna erbjuda en ökad blandning av hustyper, bostadslösningar, standards, hyresnivåer, serviceerbjudanden och upplåtelseformer, säger Lars Hansson, ordf. i Helsingborgshems styrelse.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x