+
Fastigheten ligger på Torsgatan, med Bonnierhuset i bakgrunden. Foto: Wikimedia.
 • Grönt ljus för Castellums Stockholmsaffär

  PUBLICERAD 2017-04-19 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-04-19 09:38

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kommunfullmäktige i Stockholm godkände på sitt senaste möte en av de största fastighetstransaktionerna i Sverige hittills i år – Castellums köp av Stockholm Vattens gamla huvudkontor för 780 miljoner kronor.

  Det var i februari som Castellum aviserade investeringen i fastigheten Sabbatsberg 24. Den välkända fastigheten rymde tidigare Stockholm Vattens huvudkontor och har idag en uthyrningsbar area om cirka 11 500 kvadratmeter samt en befintlig outnyttjad byggrätt om cirka 1 500 kvadratmeter.

  Affären var villkorad av ett godkännande i Stockholm kommunfullmäktige, som nu alltså finns på plats. Bolaget tillträder därmed fastigheten den 2 maj.

  Vi ser fram emot både att utveckla den befintliga byggnaden och dessutom bidra med nya kommersiella ytor mitt i hjärtat av Stockholm”, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef. Detta är ett omfattande utvecklingsprojekt med potential att skapa en profilfastighet samtidigt som vi behåller fastighetens unika karaktär. Läget är fantastiskt och vi kan nu effektivisera vår förvaltning genom samordning med vårt befintliga bestånd.

  Castellum kommer att finansiera förvärvet genom befintliga, outnyttjade krediter.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • En betraktelse från en annan vinkel

  Replik Det ligger i sakens natur att den som låter utföra och/eller finansiera ett byggprojekt sällan helt och hållet vill släppa möjligheten till insyn, påverkan och kontroll av projektet. I sådana samarbeten är det enligt vår uppfattning snarare en fråga om hitta andra sätt att definiera arkitektens roll och uppdrag i avtalet.

 • Elmsäter-Svärd: Rejält tapp trots bostadsbrist

  Bostäder Högkonjunkturen i byggbranschen går mot sitt slut och nyproduktionen av bostäder väntas rasa redan i år. ”Det här slår hårt mot svensk ekonomi. Frågan är vad regeringen tänker göra?”, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Sveriges Byggindustrier.

 • Eva Nygren till Stockholms Stadshus

  Rekrytering Eva Nygren blir ny fastighetsstrateg på Stockholms Stadshus AB och avgår därmed som vd för Stockholmshem. Annette Sand föreslås som ny vd för Stockholmshem. 

 • ANNONS
 • Martin Arkad lämnar Järntorget

  Uncategorized Efter sju år som vd på Järntorget lämnar Martin Arkad företaget efter ett gemensamt beslut med styrelsen. Bolagets CFO Anders Hellberg är utsedd till ställföreträdande vd och kliver nu in i rollen med omedelbar verkan. 

 • ANNONS
 • Ny centrumchef för Triangeln

  Handel, Rekrytering, Syd Vasakronan rekryterar Robert Felczak som ny centrumchef för Triangeln i Malmö. Robert kommer närmast från Steen & Strøm.

 • Atrium Ljungberg omorganiserar

  Rekrytering Atrium Ljungberg förändrar sin uthyrnings- och etableringsorganisation. Därmed skapas två nya roller där Charlotta Gustafsson blir etableringschef och Petter Klingofström blir Senior Leasing Advisor. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x