+
Sven-Olof Johansson, vd, FastPartner.
 • Batljan, Kvalitena och Johansson största ägare i SBB

  PUBLICERAD 2017-04-17 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-04-17 15:01

  Textstorlek

  Dela med andra

  Ilija Batljan var Samhällsbyggnadsbolagets störste ägare vid utgången på första kvartalet. Per den 31 mars kontrollerar Batljan, som även är SBB:s vd, 15,6 procent av kapitalet och 40,9 procent av rösterna i bolaget. Näst störste ägare sett till kapital är Meteva AS som kontollerar 12 procent av kapitalet men endast 3,2 procent av rösterna men sett till röster är det Kvalitena som kontrollerar 17 procent av rösterna via stort innehav av A-aktier. Kvalitena var som bekant en del av det upplägg som öppnade köksvägen till börsen för SBB när man bland annat köpte Sörmlandsporten och Kuststaden och gjorde ett omvänt förvärv av Effnetplattformen.

  Som tidigare har framkommit har även Paulsson-sfären och Sven-Olof Johansson stora intressen i SBB, genom sina bolag Backahill och Compactor Fastigheter. Johansson kontrollerar 6,5 procent av aktierna i SBB och Paulsson 4,6 procent och närmast efter dem kommer Michael Cocozza som äger 3,2 procent av kapitalet i bolaget.

  De framgår av SBB:s ägarlista.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Sven-Olof Johansson, vd, FastPartner.