+
Modell över Barents Center.
 • Avtal klart för Barents Center

  PUBLICERAD 2017-04-13 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-04-13 09:21

  Textstorlek

  Dela med andra

  Efter många turer har Concent slutfört förhandlingarna med BC Investment om försäljning av Barents Center. Bolaget avyttrar projektet till en kontant köpeskilling om 60 miljoner kronor.

  Utöver köpeskillingen kommer köparen även lösa Concents koncernskuld till dotterbolaget Östermyra Bruk AB om cirka 60 miljoner kronor. Köparen ska därutöver tillse att det utestående obligationslånet i Östermyra Bruk återbetalas på tillträdesdagen. Tillträdet är villkorat av BCs finansiering av förvärvet och ska ske så snart som möjligt dock senast 30 juni 2017.

  BC Investemtn kommer dessutom, i samband med avyttringen, tillse att det obligationslån om 200 miljoner plus ränta som emitterades av Östermyra Bruk den 12 september 2016 återbetalas på tillträdesdagen.

  Som en del av transaktionen förvärvar BC Investment AB vidare samtliga aktier i Concent Hotel AB från Concents helägda dotterbolag Concent Utveckling 3 AB.

  Barents Center har i dagsläget en uthyrningsbar area om cirka 58 000 kvadratmeter och bygglov har sedan tidigare erhållits och markarbeten har genomförts. Arbetet med att färdigställa Barents Center har delats upp i två etapper; där färdigställande av första etappen beräknas ske i tredje kvartalet 2018.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Domstolen stoppar Nobelbygget

  Fastighetsmarknad På tisdagen upphävde Mark- och miljödomstolen länsstyrelsens beslut om att anta detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen. “Det är verkligen en positiv nyhet för Stockholm, svenskarna och turismen”, säger Björn Tarras-Wahlberg till Fastighetsnytt. Men Stockholms stad kommer att överklaga beslutet. 

 • Mengus säljer för en miljard

  Transaktioner Mengus andra fond (Mengus 2011) säljer sitt sista portföljinnehav, kontorsfastigheten Härolden 44 på Fleminggatan, för 1,1 miljarder. Köpare är Barings Real Estate.

 • Etablerar Viktor Rydbergs nya skola i Sundbyberg

  Fastighetsmarknad Skandia Fastigheter etablerar Stiftelsen Viktor Rydbergs nya högstadie-och gymnasieskola i Sundbyberg. Den nya skolverksamheten öppnar hösten 2019 och planeras bli Sundbybergs största skola. 

 • ANNONS
 • Genesta köper Svea Artilleri

  Transaktioner Genesta har ingått avtal med AFA Fastigheter om att förvärva kontorsfastigheterna Svea Artilleri 10 och 11 i Stockholm.

 • ANNONS
 • Tengbom rekryterar Uppsalachef

  Arkitektur, Rekrytering Tengbom gick nyligen ihop med Uppsalabyrån Werket. Nu rekryteras Niklas Malmfors som kontorschef för det gemensamma Uppsalakontoret. 

 • Trianon tecknar stort avtal i Entré

  Syd, Uthyrning Trianon har tecknat ett femtonårigt hyresavtal omfattande cirka 4 700 kvadratmeter på Entré i Malmö. Ny hyresgäst är en icke-namngiven aktör som fyller lokalerna med bland annat glowgolf, boulebar, Laserdome och en större restaurang. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x