+
Göteborg. Foto: Sverrir Thór.
 • 4 000 bostäder markanvisas i Göteborg

  PUBLICERAD 2017-04-25 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-04-25 17:08

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Göteborgs stad ska under 2017 anvisa 4 000 bostäder på kommunal mark. Det framgår av den markanvisningsplan för året som antogs på fastighetsnämndens senaste möte.

  Målet är, förutom antalet bostäder, att hälften av det som byggs på den anvisade marken ska vara hyresrätter. Ett annat mål för stadens markanvisningar är att minst 10 procent av hyresrätterna ska ha ett hyrestak på maximalt 1 000 kronor per kvadratmeter och år.

  Planen följer stadens tidigare utbyggnadsinriktningar, som främst fokuserar på “mellanstaden” och att de centrala delarna ska prioriteras för att fylla upp de hålrum som finns där.

  En annan ambition som lyfts fram i den nya planen är att 5 procent av markanvisningarna ska gå till så kallade bygg- och bogemenskaper, där enskilda individer och familjer går samman för att planera, bygga och sen bo i ett hus som utformas efter deras egna idéer.

  Här kan du ta del av hela markanvisningsplanen.

  Maria Nordlander

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived