+
Lennart Sten. Foto: Fastighetsägarna.
 • Svenska Handelsfastigheter etablerar obligationslån om 3,1 miljarder

  PUBLICERAD 2017-03-21 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-03-21 16:42

  Textstorlek

  Dela med andra

  Svenska Handelsfastigheter har etablerat ett obligationsprogram på den svenska penningmarknaden om högst 3,1 miljarder kronor. Det rör sig om ett icke-säkerställt lån och löptiden är åtta år, fram till sista januari 2025. Lånet löper med en fast ränta om 7,5 procent. Bolaget avser notera lånet på Stockholmsbörsens obligationsmarknad.

  I samtal med Fastighetsnytt säger vd Lennart Sten att Svenska Handelsfastigheter redan har lånat upp pengar inom ramen för lånet men man är dock inte i närheten av att ha utnyttjat hela faciliteten. I en kommentar i bolagets pressmeddelande skriver han:

  ”Låneramen säkerställer långsiktig finansiering för förvärv och fortsatt utveckling av vår verksamhet samtidigt som vi får en bättre mix av vår finansieringsstruktur. Obligationsstrukturen ger oss flexibilitet att uppta lån vid behov.”

  SEB är emissionsinstitut och Glimstedt är juridisk rådgivare till Svenska Handelsfastigheter.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived