+
Mall of Scandinavia. Foto: Maria Nordlander.
 • Stort intresse för att etablera ny handelsyta

  PUBLICERAD 2017-03-01 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-03-01 15:52

  Textstorlek

  Dela med andra

  Totalt planeras det för motsvarande 2,6 miljoner kvadratmeter ny handelsyta, en ökning om 200 000 kvadratmeter från samma period 2016.

  Nordic Council of Shopping Centers (NCSC) har i samarbete med HUI Research och Datscha färdigställt en uppdaterad kartläggning av planerade utvecklingsprojekt avseende Sveriges köpcentrum och handelsområden, kallad ”Swedish Shopping Centre Directory”. Totalt planeras det för 2,6 miljoner kvadratmeter ny handel.

  Enligt rapporten bedöms att 1,4 miljoner kvadratmeter kommer att färdigställas då många projekt ställs in av olika skäl. Kartläggningen visar på att intresset för att etablera handel i externa lägen fortsätter att öka samtidigt som utökning av befintliga handelsplatser sker i allt större utsträckning än nyetableringar.

  – De stora handelsplatserna blir större och fortsätter att befästa sina positioner med utökade ytor och större utbud, säger Tobias Rönnberg, projektledare för SSCD och konsult på HUI Research.

  Under 2016 färdigställdes 200 000 kvadratmeter ny yta i köpcentrum och handelsområden. Ett trendbrott är att endast en femtedel av denna yta tillkom i storstadslänen som annars varit drivande i utvecklingen.

  – Den kraftiga befolkningstillväxten möjliggör nya projekt och tillförd handelsyta i framtiden, säger Tobias Rönnberg.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x