+
Ilija Batjlan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget. Foto: Elias Ljungberg.
 • Batljan köper för 4,5 miljarder

  PUBLICERAD 2017-03-23 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-03-23 09:29

  Textstorlek

  Dela med andra

  SBB i Norden, dotterbolag till Effnetplattformen AB, har via sitt norska dotterbolag förvärvat DNB Banks huvudkontor i centrala Oslo för cirka 4 500 miljoner kronor. Säljare är Meteva AS, ett norskt investmentbolag helägt av näringslivsprofilen Trond Mohn.

  Fastigheten på 18 våningar är uppförd 2012 och är belägen i Björvika. Total uthyrbar area uppgår till cirka 49 000 kvadratmeter. Hyresgästen är DNB Bank ASA. Den återstående hyreslängden är 10,3 år.

  Förvärvet finansieras genom en kombination av lån och eget kapital.

  – Vi ökar närvaron och vår position stärks i Norge med vår hittills största fastighetsaffär. Fastigheten är strategiskt viktig och fantastiskt belägen i centrala Oslo med en stabil hyresgäst och ett långt hyreskontrakt. Affären innebär att vi fortsätter investera i Norge med centralt belägna samhällsviktiga fastigheter, säger Ilija Batljan, vd för SBB och Effnetplattformen.

  Fastighetsaffären sker genom förvärv av bolag och tillträde sker omgående.

  Advokatfirmaet Selmer DA har varit köparens legala rådgivare. Arctic Securities ASA har varit finansiell rådgivare till säljaren i samband med transaktionen och även arrangerat köparens förvärvsfinansiering.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived