+
Illustration över den planerade bebyggelsen på Årstafältet. Bild: White arkitekter AB.
 • Överklagar planer för Årstafältet igen

  PUBLICERAD 2017-03-27 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-03-27 15:16

  Textstorlek

  Dela med andra

  Stockholms stad planerar att bebygga Årstafältet med 6 000 nya bostäder. En överklagan för den första detaljplanen avslogs i mitten av mars av mark- och miljödomstolen. Nu tar dock Nätverket Årstafältet frågan till en högre instans, och överklagar till mark- och miljööverdomstolen.

  Staden har storslagna planer för Årstafältet, strax söder om centrala Stockholm. De vill bygga 600 bostäder om året de kommande åren, totalt 6 000 bostäder för 15 000 invånare. Men Nätverket Årstafältet vill inte se någon bebyggelse alls, utan kräver att fältet behålls och görs om till en landskapspark.

  I sin första överklagan samlades nästan 7 000 namnunderskrifter in.

  När mark- och miljödomstolen avslog överklagandet menade man att det inte tillkommit någonting som gjort att de fått en annan uppfattning än den som Länsstyrelsen hade (dit nätverket först vände sig).

  Enligt StockholmDirekt kan hela processen ta upp till ett år. Först fattas beslut om prövningstillstånd och det tar cirka två månader. Väljer domstolen att pröva ärendet tar den handläggningen nio månader upp till ett år innan det finns en dom klar.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x