+
Emmali Jansson. Foto: Miljöpartiet Göteborg.
 • Ny ordförande i Göteborgs byggnadsnämnd

  PUBLICERAD 2017-03-23 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-03-23 16:34

  Textstorlek

  Dela med andra

  Ulf Kamne (MP) meddelade efter årsskiftet att han lämnar posten som byggnadsnämndens ordförande i Göteborg. Nu har partiets årsmöte utsett hans efterträdare: Emmali Jansson.

  Efter valet 2014 har Ulf Kamne suttit på dubbla stolar, både som gruppledare i fullmäktige och som byggnadsnämnds ordförande. Anledningen till det var att MP egentligen skulle haft två platser i kommunstyrelsen, men eftersom ledamoten Martin Wanholt gick ihop i ett valsamarbete med Vägvalet gjordes ett tekniskt valsamarbete där Wanholt fick en plats i KS, och miljöpartiet en.

  På sin Facebook-sida skriver Kamne (den 12 mars):

  “Idag har årsmötet utsett erfarna och kompetenta nya ordförande i byggnadsnämnden, miljö- och klimatnämnden, Parkeringsbolaget och vice ordförande i Framtiden AB som alla kommer bidra starkt till vårt framtida gröna Göteborg. Grattis och välkomna; Emmali Jansson, Michael Thörnqvist, Jesper Jonsteg och Claes Roxbergh”.

  Emmali Jansson har fram till nu arbetat som bostadspolitisk sekreterare för Miljöpartiet i Göteborg och för Miljöpartiet i riksdagen. Hon valdes formellt på kommunfullmäktigemötet den 16 mars.

  Maria Nordlander 

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x