+
Joacim Sjöberg.
 • Joacim Sjöberg från Hemfosa till JLL

  PUBLICERAD 2017-03-14 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-03-14 08:55

  Textstorlek

  Dela med andra

  Joacim Sjöberg rekryteras till JLL med det övergripande ansvaret för att utveckla bolagets nordiska affär vad gäller stora portföljaffärer samt kapitalmarknadsrelaterade strukturaffärer.

  Sjöberg kommer närmast från Hemfosa, där han var inblandad i den något intrikata snurran runt Hemfosas vd Jens Engwall, som i juli meddelande att han planerade att lämna sin operativa roll i bolaget. Joacim Sjöberg rekryterades från Swedbank och utsågs till vice vd och ersättare. Men i december meddelade styrelsen att Engwall blir kvar, och att Sjöberg istället skulle lämna bolaget.

  Innan dess jobbade Sjöberg länge inom Swedbank Corporate Finance, men har också jobbat bland annat på HSH Nordbank och Alfred Berg.

  – I en omvärld där vi i allt högre utsträckning ser större och mer komplexa transaktioner blir förmågan att ge våra kunder rådgivning utifrån hela balansräkningen en avgörande framgångsfaktor, säger Tom Lindahl, chef JLL Capital Markets Sverige.

  – I sin roll som chef för Capital Markets Norden kommer Joacim att tillföra betydande erfarenhet och kunskap till organisationen, säger Daniel Gorosch, vd JLL Sverige.

  JLL har den senaste tiden rekryterat intensivt. Bara den senaste veckan har det blivit klart att Johan Sosa blir senior rådgivare, att Erik Skalin blir chef för JLL Leasing i Sverige och att Anna Lorentz blir chef för Tenant representation.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived