+
Heimstaden köper de bostäder som är större än 1 RoK. Foto: AF Bostäder.
 • Heimstaden köper 313 lägenheter i Lund

  PUBLICERAD 2017-03-10 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-03-10 15:15

  Textstorlek

  Dela med andra

  Heimstaden Bostad har tecknat avtal om förvärv av 313 studentlägenheter i Lund. Köpeskillingen uppgår till 397 miljoner kronor och säljare är Stiftelsen AF Bostäder.

  Fastigheten, Vildanden, byggdes 1964 av AF som ägt den sedan dess. Den totala ytan uppgår till 18 000 kvadratmeter med en uthyrningsgrad på 100 procent och totalt 21,5 miljoner kronor i hyresintäkter.

  – Vi har under lång tid haft blickarna riktade mot Lund och gjorde vårt första förvärv här i slutet av 2015. Lund är en väldigt attraktiv ort som har mycket spännande projekt framför sig i form av bland annat stora infrastruktur- och forskningssatsningar. I och med denna komplettering kan vi på allvar bygga upp en egen förvaltningsorganisation på orten vilket alltid är vårt mål. Efter detta förvärv kommer vi att ha nästan 500 lägenheter i Lund, säger Fredrik Årman, Senior Investment Manager på Heimstaden.

  Tillhörande fastigheten finns även en befintlig byggrätt.

  Affären sker genom förvärv av ett bolag och tillträde är planerat till den 2 maj.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x