+
Riksbyggen bygger bostäder på Ön, Limhamn. Bild: Fojab Arkitekter.
 • Grönt ljus för 366 nya bostäder i Malmö

  PUBLICERAD 2017-03-28 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-03-28 15:23

  Textstorlek

  Dela med andra

  Under årets första kvartal har 1 000 bygglov beviljats i Malmö. På stadsbyggnadsnämndens möte beviljades tre nya projekt med totalt 366 nya bostäder.

  Ett av projekten hör till Riksbyggen som ska bygga ett u-format kvarter i Limhamn. Husen omfattar 119 bostadsrätter med planerad inflyttning under våren 2019.

  I Hyllie ska allmännyttiga MKB bygga två flerbostadshus med totalt 108 hyresrätter i kvarteret Dungen, strax söder om Quality Hotel View. Det ena huset vetter mot Hyllie Allé och uppförs i tio våningar. Det andra är en sammansatt byggnad med en högre del om åtta våningar och en lägre om fyra våningar

  Mellan Hyllie och Limhamn ska Ikano Bostad bygga fem flerbostadshus med totalt 139 hyresrätter i framväxande Elinelund.

  – Vi har redan ett rekordhögt bostadsbyggande i Malmö. Vad vi gör nu är att grunda för att detta ska bli det nya normala. Särskilt glad är jag över den framåtanda och det långsiktiga kvalitetstänkande som jag ser i projekten, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived