+
Illustration: Femern A/S.
 • Får kontrakt för Fehrmarn-Bält för 114 miljoner euro

  PUBLICERAD 2017-03-21 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-03-21 21:24

  Textstorlek

  Dela med andra

  Ett konsortium bestånde av Ramböll, Arup och TEC har vunnit anbud gällande konsultuppdrag för Fehrmarn-Bält förbindelsen mellan Danmark och Tyskland. Kontraktet är värt 114 miljoner euro.

  Den planerade väg- och tågsträcken kommer att bli världens längsta sänktunnel och ett av den danska historiens största anläggningsprojekt.

  – Det är glädjande att vi vunnit ett så viktigt projekt som Fehmarn Bält-förbindelsen. Projektet är tekniskt utmanande och komplext. Samtidigt har vi i konsortiet redan ingående kunskaper om projektet sedan uppdraget med att designa tunneln. Jag ser fram emot det fortsatta samarbetet i projektet och med byggherren, säger Søren Brøndum, divisionschef för transport i Ramböll Danmark och styrelseordförande i konsortiet.

  Ramböll-Arup-TEC-konsortiet kommer fortsatt att vara huvudrådgivare åt Femers A/S som ansvarar för att planlägga den fasta förbindelsen mellan Danmark och Tyskland. Konsortiet har samarbetat sedan 2009 om att designa tunneln.

  Kontraktet löper över 15 år och är värt hela 114 miljoner euro.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived