+
Bild: Castellum.
 • Castellum satsar 220 miljoner i Göteborg

  PUBLICERAD 2017-03-09 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-03-09 16:29

  Textstorlek

  Dela med andra

  Castellum bygger en ny logistikbyggnad i Göteborgs hamnområde, den första delen i en större satsning i området. Bolaget investerar 220 miljoner kronor i vad som kallas “Hisingen Logistikpark”.

  Projektet omfattar drygt 26 000 kvadratmeter och beräknas stå klart under första kvartalet 2018. Avtal har tecknats med Logistic Contractor som bygger anläggningen.

  Vi stärker nu kvaliteten i portföljen med en flexibel och högkvalitativ logistikanläggning i ett excellent läge”, säger Henrik Saxborn, vd i Castellum.

  Bolaget har totalt tilldelats 127 000 kvadratmeter mark i den framväxande logistikparken, varav man planerar att bebygga cirka 60 000 kvadratmeter.

  Enligt Castellum är efterfrågan på lager- och logistiklokaler för närvarande stort i Göteborg, något man ser som en följd av hög efterfrågan bland stora industriaktörer – vilket i sin tur ökar behoven av så kallad tredjepartslogistik. Dessutom märks en ökad efterfrågan bland e-handelsbolagen.

  Totalt ska den nya logistikparken bli en miljon kvadratmeter stor. Förutom Castellum är även NCC, Prologis och Bockasjö inblandade i utbyggnaden. Hela parken beräknas stå klar 2025.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived