+
Henrik Saxborn, vd på Castellum och Hans Wallenstam, vd på Wallenstam.
 • Castellum i bytesaffär med Wallenstam

  PUBLICERAD 2017-03-31 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-03-31 13:30

  Textstorlek

  Dela med andra

  Castellum och Wallenstam genomför en bytesaffär, där Castellum förvärvar två fastigheter i Göteborg och säljer två i Kallebäck och Mölnlycke centrum.

  Fastigheterna i Göteborg ligger på Mölndalsvägen och omfattar drygt 8 000 kvadratmeter kontor, med en befintlig byggrätt på ytterligare 7 000 kvadratmeter. Förvärvspriset ligger på 280 miljoner kronor.

  – Det är glädjande att genomföra en bytesaffär med bra kontor och planlagda kontorsbyggrätter i Göteborg. Här är vakansgraden historiskt låg och bristen på moderna kontor är en utmaning för oss när befintliga kunder vill expandera. Affären är en del i den pågående koncentrationen av portföljen, säger Henrik Saxborn, Castellums VD.

  De fastigheter som Wallenstam köper ligger i Kallebäck och Mölnlycke utanför Göteborg, och omfattar 35 000 kvadratmeter lager och industri. Priset ligger där på 335 miljoner kronor. I och med försäljningen lämnar Castellum Mölnlycke helt.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x