+
 • Campusplan för Solna och Hagastaden undertecknad

  PUBLICERAD 2017-03-29 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-03-29 16:05

  Textstorlek

  Dela med andra

  Den nya campusplanen för KI Campus Solna har signerats. Campusplanen syftar till att skapa en inkluderande plats och samtidigt stärka Karolinska institutets identitet som ett världsledande medicinskt universitet.

  Planen utgör ett ramverk för Akademiska Hus utveckling av den fysiska miljön inom KI Campus Solna och hur campus kan integreras och länkas in i den pågående stadsutvecklingen. Planen syftar också till att skapa mer plats för näringsliv och att knyta det närmare akademin. På så vis ska planen ge förutsättningar för en starkare innovationsmiljö på och kring campus.

  Visionen fram till 2030 är: kunskapsnavet för life science med ett grönt hjärta”,
  – Campusplanen är ett viktigt verktyg i vårt fortsatta arbete eftersom den visar vår gemensamma ambition och vision för universitetsområdet och dess koppling till staden. Att långsiktigt utveckla våra campusområden tillsammans med våra kunder är en viktig del i Akademiska Hus uppdrag att stärka Sverige som kunskapsnation, säger Magnus Huss, marknadsområdesdirektör, Akademiska Hus.

  Hela planen hittar du här.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived