+
Bild: Studio Ekberg / Linus Romberg.
 • Bygger 190 nya bostäder i Skövde

  PUBLICERAD 2017-03-31 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-03-31 08:23

  Textstorlek

  Dela med andra

  Allmännyttiga Skövdebostäder ska bygga 190 nya lägenheter i det nya området Frostaliden. Bygget har fokus på träbyggnad och bolaget investerar 410 miljoner kronor det avtal som nu tecknats med Peab.

  – Vi ser fram emot att vara med och skapa Sveriges största bostadsområde med höga hus med trästomme. Med ny spännande arkitektur blir detta något extra i ett mycket fint läge, säger Dan Sandén, vd Skövdebostäder.

  Enligt bolaget är en förutsättning för projektet att man kan erhålla statligt investeringsstöd, för att kunna hålla nere hyrorna.

  – Vi har jobbat för att hitta möjliga effektiviseringar och besparingar för att kalkylen ska gå ihop och ge möjlighet att söka investeringsstöd. Det är en stor utmaning med dagens höga byggkostnader, säger Morgan Arvidsson, byggchef på Skövdebostäder.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x