+
Riddaren. Arkitekt: Origo arkitekter.
 • Bygger 132 lägenheter i Jakobsberg

  PUBLICERAD 2017-03-21 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-03-21 13:27

  Textstorlek

  Dela med andra

  Detaljplanen för fastigheten Riddaren i centrala Jakobsberg har vunnit laga kraft i Mark- och miljödomstolen. Det innebär att Järfällahus kan byggstarta 132 lägenheter och en förskola vid Riddarparken i centrala Jakobsberg.

  Riddaren kommer att likna flera hus på rad eftersom höjden på fastigheten varierar mellan fyra och åtta våningar. I bottenvåningen planeras en förskola på cirka 680 kvadratmeter. Den tilltänkta byggplatsen ligger i det bostadsområde Järfällahus benämner D-området, bolagets mest centrumnära område.

  – Beskedet att detaljplanen har gått igenom är mycket glädjande. Det gör det möjligt för Järfällahus att komma igång med det stora uppdrag för nyproduktion av hyreslägenheter som bolaget har under kommande år, säger Mikael Jämtsved (MP), styrelseordförande i Järfällahus.

  Planerad byggstart är satt till hösten 2017 med inflyttning i början av 2019.

  Redaktionen

  1 kommentarer

  1. Bengt Emanuelsson 2018-02-28

   Är intresserad av ritningar på 33rum lägenheterna

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived