+
Bild: Järfälla kommun.
 • Blir delägare i Barkarby Science Park

  PUBLICERAD 2017-03-08 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-03-08 11:11

  Textstorlek

  Dela med andra

  Järfälla kommun går in som delägare i bolaget Barkarby Science Park, ett bolag för forskning och utveckling inom samhällsbyggnad.

  Barkarby Science Park ska bli en arena för näringsliv, akademi och samhälle att tillsammans driva forskning, utveckling och skapa förutsättningar för att ny teknik och nya metoder inom hållbar stadsutveckling. Tanken är också att de snabbt kan testas i verkliga förhållanden genom allt det som just nu byggs i kommunen.

  – I Barkarby har vi just nu norra Europas största stadsutvecklingsområde. Vi vill att det också ska bli den bästa staden att leva i. Genom det här samarbetat kommer idéer och innovativa lösningar inom hållbar samhällsbyggnad att kunna utvecklas och förverkligas här i Järfälla, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

   

  Beslutet om att Järfälla kommun blir delägare i Barkarby Science Park fattades av kommunstyrelsen i Järfälla i måndags och innebär att kommunen investerar 200 000 kronor i aktiekapital, samt 1,7 miljoner kronor för driftkostnader under 2017 och 2018.

  Nästa steg i processen är att tillsammans med övriga delägare ta fram aktieägaravtal, bolagsordning och ägardirektiv för bolaget.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x