+
Foto: Region Skåne, Terje Östling.
 • Årets Bygge prisat

  PUBLICERAD 2017-03-28 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-03-28 14:20

  Textstorlek

  Dela med andra

  Rättspsykiatriskt Centrum i Trelleborg tilldelades priset Årets Bygge som delas ut av tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst.

  Rättspsykiatriskt Centrum (RPC) i Trelleborg är en 12 700 kvadrameter stor byggnad som producerar mer energi än den förbrukar. RPC inrymmer förutom högspecialiserad rättspsykiatrisk vård även forskning och utbildning. Byggnaden är ritat av BSK Arkitekter och uppförd tillsammans med Region Skåne och MVB Syd.

  Juryns motivering, Årets Bygge till RPC Trelleborg:
  “Ett gediget förarbete har lett till en väl genomförd upphandling. Den strikta genomförandeplanen ger förutsättningar att uppnå uppsatta vård- och arbetsmiljökriterier. Ger ljus och rymd och gör att högt uppställda krav och teknisk miljöanpassning får byggnaden i sig att aktivt bidra till samhällets energibalans. Den höga säkerhetsnivån har främjat en robust kvalitetsnivå med långlivade material som kan åldras vackert. Ett lyckat slutresultat har sin bakgrund i en väl genomförd samverkan i tillvaratagandet av tidigare vunna kunskaper och en excellent genomförd byggprocess.”

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived