+
Visionsbild över en färdig Barkarbystad. Bild: Järfälla kommun. Visionsbild över en färdig Barkarbystad. Bild: Järfälla kommun.
 • 300 allmännyttiga bostäder till Barkarby

  PUBLICERAD 2017-03-16 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-03-16 11:51

  Textstorlek

  Dela med andra

  Järfälla kommun har tecknat avtal med sitt kommunala bostadsbolag Järfälla hus om att bygga 300 nya hyresrätter i Barkarby.

  Det är fastigheten Vålberga 3:1 som anvisas till bolaget. Fastigheten omfattar en byggrätt om 15 000 kvadratmeter. För att fastigheten ska kunna bebyggas med bostäder krävs en ny detaljplan, ett arbete som nu inletts.

   

  Förutom bostäder ska även en förskola, lokaler för “aktivitetshus” samt parker att byggas på fastigheten.

  – Järfälla behöver bostäder med varierade upplåtelseformer som passar människor i livets olika skeenden. Därför låter vi Järfällahus åter börja bygga allmännyttiga bostäder. Detaljplaneuppdraget innebär att vi nu möjliggör för 300 hyresrätter i Barkarby, vilket också stärker förutsättningarna för service och handel i området, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

  Planen är att signera köpeavtalet vid årsskiftet 2018/2019.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Visionsbild över en färdig Barkarbystad. Bild: Järfälla kommun.