+
Det är fastigheten Kranen 9 som byggs ut. Foto: Wihlborgs.
 • Wihlborgs bygger nytt i Dockan

  PUBLICERAD 2017-02-08 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-02-08 10:19

  Textstorlek

  Dela med andra

  Wihlborgs bygger ut Tyréns kontor i Malmö med 2 200 kvadratmeter. Lokalerna ligger i Dockan.

  Tyréns har sedan 2001 hyrt 4 000 kvadratmeter i fastigheten, men behöver nu mer plats. För att möjliggöra en tillbyggnad som hänger ihop med den befintliga fastigheten river Wihlborgs en intilliggande äldre byggnad där Stadsarkivet tidigare fanns.

  – Tyréns befinner sig i stark tillväxt och har under en tid tittat på alternativ gällande kontorslokaler för att möjliggöra denna. Tillsamman med Wihlborgs har vi nu funnit en helhetslösning som möjliggör att vi kan sitta kvar och samtidigt utöka våra ytor, säger Christian Lindfors, regionchef på Tyréns.

  Bolaget kommer att hyra totalt 5 500 kvadratmeter i den renoverade och tillbyggda fastigheten. Inflyttning planeras till november 2018 och därefter startar ombyggnad och renovering av de befintliga lokalerna. I den nya byggnaden finns alltså ytterligare cirka 700 kvadratmeter att hyra ut.

  Investeringsbeloppet beräknas till 114 miljoner kronor.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Hönan, ägget och vi andra

  Krönikor Den senaste artikeln jag läste handlade om befolkningsutvecklingen i Stockholm. Till synes obeskrivligt tråkigt, men besöket provocerades fram av Regionplanekontorets senaste statistik som visar ett trendbrott – att befolkningen i Stockholms län för första gången på länge minskade under 2018. Mild panik utbröt hemma hos undertecknad då dennes analyser i det dagliga arbetet ofta grundar sig i just befolkningsökningen, skriver Bojan Ticic.

 • Christer Larsson lämnar – ersättare klar

  Rekrytering, Syd Christer Larsson lämnar jobbet som stadsbyggnadsdirektör i Malmö i sommar. Marcus Horning, som idag har motsvarande roll i grannkommunen Lund, föreslås bli hans efterträdare. 

 • Convendum växer i Stockholm

  Uthyrning Convendum har tecknat två nya hyresavtal om totalt 11 200 kvadratmeter i Stockholm. Bolaget utökar sin etablering i Umami Park, i Sundbyberg och hyr ytterligare 6200 kvadratmeter. Dessutom etablerar bolaget en ny enhet om 5000 kvadratmeter på Kungsholmen.

 • ANNONS
 • Kronan rasar efter Riksbanksbesked

  Börs, Ekonomi Kronan försvagas kraftigt på torsdagen efter att Riksbanken lämnat räntan oförändrad och meddelat att man skjuter kommande räntehöjningar på framtiden. Risken är stor att kronan fortsätter tappa mark framöver.

 • ANNONS
 • Riksbanken skjuter upp höjning

  Börs, Ekonomi Riksbanken lämnar räntan oförändrad på torsdagen och skjuter upp tidpunkten för nästa höjning till i slutet av året eller i början av nästa år. Därefter väntas ökningstakten bli lägre än vad som angetts tidigare.

 • Rekord för Platzer

  Börs Platzers förvaltningsresultat ökade 20 procent i det första kvartalet till den högsta nivån någonsin för ett enskilt kvartal. Förbättringen var främst ett resultat av ökade hyresintäkter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived