+
Det är fastigheten Kranen 9 som byggs ut. Foto: Wihlborgs.
 • Wihlborgs bygger nytt i Dockan

  PUBLICERAD 2017-02-08 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-02-08 10:19

  Textstorlek

  Dela med andra

  Wihlborgs bygger ut Tyréns kontor i Malmö med 2 200 kvadratmeter. Lokalerna ligger i Dockan.

  Tyréns har sedan 2001 hyrt 4 000 kvadratmeter i fastigheten, men behöver nu mer plats. För att möjliggöra en tillbyggnad som hänger ihop med den befintliga fastigheten river Wihlborgs en intilliggande äldre byggnad där Stadsarkivet tidigare fanns.

  – Tyréns befinner sig i stark tillväxt och har under en tid tittat på alternativ gällande kontorslokaler för att möjliggöra denna. Tillsamman med Wihlborgs har vi nu funnit en helhetslösning som möjliggör att vi kan sitta kvar och samtidigt utöka våra ytor, säger Christian Lindfors, regionchef på Tyréns.

  Bolaget kommer att hyra totalt 5 500 kvadratmeter i den renoverade och tillbyggda fastigheten. Inflyttning planeras till november 2018 och därefter startar ombyggnad och renovering av de befintliga lokalerna. I den nya byggnaden finns alltså ytterligare cirka 700 kvadratmeter att hyra ut.

  Investeringsbeloppet beräknas till 114 miljoner kronor.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived