+
 • Vem har Svarte-Petter?

  PUBLICERAD 2017-02-16 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-02-16 15:17

  Textstorlek

  Dela med andra

  Ett antal av de större börsnoterade svenska fastighetsbolagen, och några icke-noterade också, har nu offentliggjort sina bokslut för 2016. Fastighetsnytt har utöver att besöka en del bokslutspresentationer och läsa igenom rapporterna, pratat med en stor grupp företagsledare i den nyligen lanserade IR-podden.

  Sammanfattningsvis kan vi bara konstatera att det går sagolikt bra för branschen. Alla tjänar mycket pengar, alla ökar sina utdelningar och ingen, absolut ingen, verkar göra en dålig affär numera.

  Varenda affär som görs verkar enligt aktörerna som gör dem vara fantastiskt bra och passa både köpare och säljare som hand i handsken, det spelar ingen roll om man köper en kåk vid Stureplan eller i centrala Arvidsjaur. Dessutom är det få som ser några orosmoln på himlen, många menar att det gäller att samla hö på loftet inför magrare tider men de tiderna ligger långt borta.

  Summan av kardemumman är att optimismen är gränslös och visst går det bra, både för svensk ekonomi och för fastighetsbranschen, men den obotlige cynikern kan fråga sig vem som sitter på Svarte-Petter. Är han kanske bortrest över en längre period?

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Per Bolund blir ny bostadsminister

  Valåret 2018 I den nya regeringen lämnar bostadsfrågorna näringsdepartementet och flyttas istället till finansdepartementet, under ledning av Per Bolund (MP) – något branschen initialt reagerar positivt till. Samtidigt inrättas ett nytt infrastrukturdepartement.

 • Klövern hyr ut i Köpenhamn

  Uthyrning Klövern har tecknat två hyresavtal i Köpenhamn. Bolaget hyr ut cirka 3500 kvadratmeter kontorsyta till AP Pension. Dessutom hyr TUI Danmark cirka 970 kvadratmeter i fastigheten kallad Codan-huset.

 • Flertal rekryteringar för Croisette

  Rekrytering Croisette utökar transaktions- och värderingsteamet i Malmö samt anställer till uthyrningsverksamheten i Göteborg. Även ett flertal juniora tjänster har tillsatts i Stockholm och Malmö.

 • ANNONS
 • Ny koncernchef på Scandic

  Hotell Jens Mathiesen tar över som vd och koncernchef i Scandic Hotels Group och efterträder därmed Even Frydenberg.

 • ANNONS
 • Grodhopp mot utveckling – en osäker strategi

  Fastighetsmarknad Där Europa, USA och Ostasien gått från jordbrukssamhälle via industrialisering till tjänste- och IT-åldern vill dagens utvecklingsländer skynda på processen rejält. Genom leapfrogging – ”grodhopp” – vill man gå direkt till den senaste tekniken. Men det finns kritik mot strategin.

 • Fler bostäder i Ängelholm

  Bostäder Midroc har, tillsammans med Wingårdhs Arkitektkontor, vunnit en markanvisningstävling i Ängelholm. Planen för området är att skapa en ny mötesplats med nya bostäder och utveckling av den nuvarande Parkskolan. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived