+
 • Vem har Svarte-Petter?

  PUBLICERAD 2017-02-16 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-02-16 15:17

  Textstorlek

  Dela med andra

  Ett antal av de större börsnoterade svenska fastighetsbolagen, och några icke-noterade också, har nu offentliggjort sina bokslut för 2016. Fastighetsnytt har utöver att besöka en del bokslutspresentationer och läsa igenom rapporterna, pratat med en stor grupp företagsledare i den nyligen lanserade IR-podden.

  Sammanfattningsvis kan vi bara konstatera att det går sagolikt bra för branschen. Alla tjänar mycket pengar, alla ökar sina utdelningar och ingen, absolut ingen, verkar göra en dålig affär numera.

  Varenda affär som görs verkar enligt aktörerna som gör dem vara fantastiskt bra och passa både köpare och säljare som hand i handsken, det spelar ingen roll om man köper en kåk vid Stureplan eller i centrala Arvidsjaur. Dessutom är det få som ser några orosmoln på himlen, många menar att det gäller att samla hö på loftet inför magrare tider men de tiderna ligger långt borta.

  Summan av kardemumman är att optimismen är gränslös och visst går det bra, både för svensk ekonomi och för fastighetsbranschen, men den obotlige cynikern kan fråga sig vem som sitter på Svarte-Petter. Är han kanske bortrest över en längre period?

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Klarakvarteren 2.0 lever upp till forna visioner

  Fastighetsmarknad, Samhälle Citysaneringen, norrmalmsregleringen, rivningen av klarakvarteren, bygget av det moderna Stockholm. Kär stadsomvandling har många namn – och många kritiker. Visionen för den moderna och företagsvänliga huvudstaden nådde inte ända fram, men kanske håller drömmarna på väg att uppfyllas 50 år senare.

 • Nej även till bantat Nobelcenter

  Nyheter Nobelstiftelsen kan tänka sig en mindre byggnad och att Tullhuset bevaras, för att få ett Nobelcenter på Blasieholmen. Men det grönblå styret i stadshuset säger nej även till det nya förslaget, uppger SVT.

 • Förändringar i Jernhusens ledning

  Rekrytering Vid årsskiftet omorganiserar Jernhusen, bland annat genom nya affärsområden. I samband med detta lämnar Ann Wiberg och Mats Hubertsson bolaget – samtidigt som Cecilia Pettersson tar plats i ledningsgruppen. 

 • Vincero gör ytterligare förvärv i Huddinge

  Transaktioner Vincero Fastigheter har köpte tre fastigheter i Storängens industriområde, i Huddinge. Transaktionen sker till ett underliggande fastighetsvärde om 120 miljoner.

 • ANNONS
 • När apparna förändrar staden

  Handel, Krönikor Det finns tyvärr gott om exempel på gamla handelsstråk som hamnat fel i den nya världen. På dessa platser är butiksdöden plågsamt påtaglig. Det gäller alltså att positionera sig rätt när apparna förändrar staden.

 • Skanska bygger ESS Campus

  Fastighetsmarknad - Syd Skanska har fått i uppdrag av Skandrenting att bygga ESS Campus, som består av kontor, laboratorium och verkstäder, i Lund. Avtalet är värt cirka 475 miljoner kronor.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived