+
 • Vem har Svarte-Petter?

  PUBLICERAD 2017-02-16 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-02-16 15:17

  Textstorlek

  Dela med andra

  Ett antal av de större börsnoterade svenska fastighetsbolagen, och några icke-noterade också, har nu offentliggjort sina bokslut för 2016. Fastighetsnytt har utöver att besöka en del bokslutspresentationer och läsa igenom rapporterna, pratat med en stor grupp företagsledare i den nyligen lanserade IR-podden.

  Sammanfattningsvis kan vi bara konstatera att det går sagolikt bra för branschen. Alla tjänar mycket pengar, alla ökar sina utdelningar och ingen, absolut ingen, verkar göra en dålig affär numera.

  Varenda affär som görs verkar enligt aktörerna som gör dem vara fantastiskt bra och passa både köpare och säljare som hand i handsken, det spelar ingen roll om man köper en kåk vid Stureplan eller i centrala Arvidsjaur. Dessutom är det få som ser några orosmoln på himlen, många menar att det gäller att samla hö på loftet inför magrare tider men de tiderna ligger långt borta.

  Summan av kardemumman är att optimismen är gränslös och visst går det bra, både för svensk ekonomi och för fastighetsbranschen, men den obotlige cynikern kan fråga sig vem som sitter på Svarte-Petter. Är han kanske bortrest över en längre period?

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • De ensammas minister

  Samhälle Ensamhet är en fråga som fler och fler tar på allvar, än har vi dock ingen minister i ämnet. Fastighetsnytt ställde några frågor till Tracey Crouch, den tidigare ministern för ensamhet i Storbritannien, om hur hon ser på rollen.

 • Prime Livings nyemissionsplaner går i stöpet

  Börs Prime Livings förslag om att ändra bolagsordningen och bemyndiga styrelsen att emittera aktier röstades ner på årsstämman. Den hårt prövade bostadsbyggaren har tidigare aviserat planer på att emittera aktier för upp till 400 miljoner kronor.

 • Acrinova planerar köp i Trelleborg

  Transaktioner Acrinova planerar köp av tre kommersiella fastigheter i Trelleborgs kommun. De berörda fastigheterna är Trävaren 3, Lavetten 38 samt Trävaran 12. 

 • ANNONS
  • Utvecklar bostäder i Huskvarna

   Bostäder APP Properties vinner en markanvisningstävling för bostadsområdet Fagerslätt i Huskvarna. Det vinnande förslaget, Fagerslätts Glänta, består av runt 50 nya lägenheter, fördelat på fyra olika hus. 

  • Catena hyr ut i Växjö

   Uthyrning Catena hyr ut till Alvestaglass AB i Växjö. Uthyrningen avser totalt 6700 kvadratmeter i fastigheten Postiljonen 1.

 • 150 nya bostäder på Frösön

  Bostäder - norr Nischer Propertier har tilldelats en markanvisning för fastigheten Tanken 1 på Frösön i Östersunds kommun. Detta möjliggör byggnationen av cirka 150 nya hyresrätter. 

 • ANNONS
 • NP3 gör offensiv nyemission

  Börs NP3 tar in 102 miljoner kronor i en riktad nyemission av preferensaktier för att kunna snabba på sin tillväxt.

 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  Rekrytering Åsa Henninge blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Hon kommer närmast från rollen som vd på Wästbygg Projektutveckling.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived