+
Bild: Vasakronan/Erik Giudice Architects.
 • Vasakronan investerar 1,8 miljarder

  PUBLICERAD 2017-02-03 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-02-03 09:15

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vasakronan har hyrt ut 20 000 kvadratmeter till Scandic i fastigheten Platinan vilket innebär byggstart för etapp ett i det nya kvarteret.

  I kvarteret Platinan, en del av nya Älvstaden i Göteborg, planerar Vasakronan för totalt 60 000 kvadratmeter hotell, kontor och butiker. Projektet är planerat att genomföras i två etapper och uthyrningen till Scandic innebär att Vasakronan fattat beslut om projektstart för etapp ett som omfattar 40 000 kvadratmeter och motsvarar en investering om 1,8 miljarder.

  – Hyresmarknaden i Göteborg är stark och efterfrågan på moderna kontor i bästa läge är stor. Platinan blir ett efterlängtat tillskott som, i en andra etapp, kan utökas med ytterligare 20 000 kvadratmeter säger Kristina Pettersson Post, Chef region Göteborg, Vasakronan.

  Hotellet väntas stå klart i slutet av 2020 och planeras ha 362 gästrum, 15 konferensrum inklusive en stor multifunktionell mötes- och eventyta med mera.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived