+
Flemingsberg centrum. Bild: Wikimedia.
 • Nytt gymnasium i Flemingsberg

  PUBLICERAD 2017-02-24 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-02-24 10:22

  Textstorlek

  Dela med andra

  I veckan fattade Huddinge kommun beslutet att en ny gymnasieskola ska byggas i Flemingsberg. Området är det i kommunen som just nu växer mest.

  – Att etablera ett nytt gymnasium i Flemingsberg möjliggör till ett samarbete med akademier, sjukhus och näringsliv i området vilket ger en studiemiljö som är unik i sitt slag. Eleverna kommer få en naturlig koppling till fortsatta akademiska studier och kontakt med arbetslivet, säger Christina Eklund (M), gymnasienämndens ordförande.

  Avsiktsförklaringen är mellan Huddinge kommun och TKV2 Fastighets AB, där gymnasieskolan är tänkt att inrymmas i fastigheten NEO. I anslutande fastighet finns Kungliga Tekniska högskolan (KTH) och Röda korsets högskola. I närheten ligger även Södertörns högskola.

  – Flemingsberg förväntas växa med bostäder för nästan 13 000 nya invånare fram till 2030 och det är viktigt att vi bygger samhällen, inte bara bostäder. Resten måste också hänga med, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med samhällsbyggnadsfrågor.

  Skolan planeras ha inriktning på life science, naturvetenskap, teknik, hälsa och entreprenörskap.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived