+
Flemingsberg centrum. Bild: Wikimedia.
 • Nytt gymnasium i Flemingsberg

  PUBLICERAD 2017-02-24 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-02-24 10:22

  Textstorlek

  Dela med andra

  I veckan fattade Huddinge kommun beslutet att en ny gymnasieskola ska byggas i Flemingsberg. Området är det i kommunen som just nu växer mest.

  – Att etablera ett nytt gymnasium i Flemingsberg möjliggör till ett samarbete med akademier, sjukhus och näringsliv i området vilket ger en studiemiljö som är unik i sitt slag. Eleverna kommer få en naturlig koppling till fortsatta akademiska studier och kontakt med arbetslivet, säger Christina Eklund (M), gymnasienämndens ordförande.

  Avsiktsförklaringen är mellan Huddinge kommun och TKV2 Fastighets AB, där gymnasieskolan är tänkt att inrymmas i fastigheten NEO. I anslutande fastighet finns Kungliga Tekniska högskolan (KTH) och Röda korsets högskola. I närheten ligger även Södertörns högskola.

  – Flemingsberg förväntas växa med bostäder för nästan 13 000 nya invånare fram till 2030 och det är viktigt att vi bygger samhällen, inte bara bostäder. Resten måste också hänga med, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med samhällsbyggnadsfrågor.

  Skolan planeras ha inriktning på life science, naturvetenskap, teknik, hälsa och entreprenörskap.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Spår affärer för 150 miljarder 2019

  Fastighetsmarknad Trots att många spår lågkonjunktur och nedgångar har transaktionsmarknaden för fastigheter börjat starkt under 2019. Även om antalet avslut varit något färre än tidigare, har flera av dem varit stora. Mikael Söderlundh från Pangea och Newsecs Alexandra Lövgren spår ett starkt transaktionsår även 2019, bland annat genom ett antal större strukturaffärer. 

 • Säljer till staten för halv miljard

  Transaktioner Ratos säljer sin fastighet Stockholm Lejonet 4 i regeringskvarteren till staten. Man har sedan ett tag bedrivit förhandlingar med Statens Fastighetsverk och har nu nått en överenskommelse.

 • Tobias Bjurling ny CFO på Svevia

  Rekrytering Tobias Bjurling har utsetts till ny ekonomi-och finanschef på Svevia. Han efterträder Åsa Neving, som gått över till rollen som CFO på Bravida.

 • ANNONS
  • Tre nya hyresgäster i Gamlestads Brygga

   Uthyrning väst Peab har tecknat tre hyresavtal i projektet Gamlestads Brygga i Göteborg. Hyresgästerna är godisbutiken 4-gott, Fastighetsbyrån och Pressbyrån. Colliers International har agerat rådgivare vid samtliga uthyrningar. 

  • Stenvalvet rekryterar fyra

   Rekrytering Stenvalvet förstärker sin organisation och rekryterar fyra nya medarbetare, bland annat rekryteras en affärsutvecklare och en fastighetsförvaltare.  

 • Ivana Stankovic till Svenska Hus

  Rekrytering, Syd Svenska Hus rekryterar Ivana Stankovic som regionchef i Skåne. Hon kommer närmast från Vasakronan, där hon varit affärsområdeschef i Malmö och Lund. 

 • ANNONS
 • Diös förvaltningsresultat steg i kv1

  Börs Diös förvaltningsresultat ökade med 13 procent i det första kvartalet stärkt av ökade hyresintäkter och lägre kostnader. Delårsrapporten visar även att det Norrlandsfokuserade bolaget ökar investeringarna.

 • Serneke bygger i Alingsås

  Fastighetsmarknad väst Serneke Bygg har tecknat ett entreprenadkontrakt för uppförandet av ett nytt varuhus på Bolltorps handelsområde i Alingsås. Kontraktet är värt cirka 37 miljoner kronor. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived