+
Michael Wolf.
 • Michael Wolf till Blackstone

  PUBLICERAD 2017-02-14 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-02-14 14:49

  Textstorlek

  Dela med andra

  Michael Wolf, Swedbanks före detta vd som fick sparken för ett år sedan, blir senior rådgivare på Blackstone, skriver Svenska Dagbladet. Finansjätten är just nu aktuell i Sverige, bland annat genom köpet av D. Carnegie & Co.

  I sin nya roll ska Wolf fungera som rådgivare i finansjättens europeiska del, där han ska jobba med rådgivning kring finansiella investeringar

  – Det känns spännande att få ge råd till världens största private equity-investerare Blackstone. Jag kommer att fokusera på det jag kan, den finansiella sektorn, och göra det utanför Norden. Det känns lagom att börja med detta uppdrag som rådgivare eftersom jag vill finnas tillgänglig för eventuella operativa förfrågningar, säger Michael Wolf till SvD.

  Det var i oktober förra året som Blackstone la ett kontant uppköpsbud på resterande aktier i svenska bostadsbolaget D. Carnegie & Co. Det rörde sig då om ett så kallat budpliktsbud då Blackstone redan ägde 32 procent av kapitalet och 40 procent av rösterna i fastighetsbolaget.

  Under sommaren ingick Blackstone ett avtal med D. Carnegies då tre största ägare, Kvalitena, Svensk Bolig Holding och Frasdale, där man förpliktade sig att köpa lejonparten av de tre största ägarnas innehav i D. Carnegie.

  Redaktionen

  1 kommentarer

  1. Arturas Kivilsa 2019-10-09

   Intressant om fastighets uppdateringar.

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • “Förbjud bostadsrätter med enstaka småhus”

  Opinion Att skapa bostadsrättsföreningar av flera småhus är ett otyg som endast görs för att fastighetsutvecklarna ska tjäna mer pengar, skriver Hans Lind.

 • Balders osannolika resa – stigit med 2 700 procent

  Börs När detta decennium ska sammanfattas ur börssynvinkel kan vi konstatera att det har varit ett helt fantastiskt decennium med oerhört gynnsamma yttre förhållanden, skriver Sverrir Thór i en analys.

 • Sandelin: Fjärrstyrda fastigheter fördel för 24Storage

  Börs Behovet av förrådsutrymmen kommer öka framöver. Samtidigt innebär bolagets digitaliserade fastigheter en fördel mot konkurrenter. Det säger Fredrik Sandelin, vd för 24Storage, till Fastighetsnytt i samband med tisdagens notering på First North.

 • ANNONS
 • Stronghold säljer Datscha

  Nyheter I ett pressmeddelande uppger Stronghold Invest att Datscha går samman med amerikanska fastighetsdataleverantören Real Capital Analytics (RCA). “Vi har alltid beundrat RCA och är övertygade om att det kommer att bli ett bra nytt hem för Datscha, dess anställda och kunder”, kommenterar Urban Edenström, vd för Stronghold Invest.

 • ANNONS
 • Han blir ny vd på WSP

  Rekrytering WSP stärker ledarskapet inom WSP genom Håkan Danielsson som ny Sverige-vd samtidigt som Magnus Meyer fördjupar sitt arbete inom Europa som fortsatt norden- och europachef.

 • Skanska gör rekordaffär i Texas

  Transaktioner Byggjätten Skanska har sålt 90 procent av en skyskrapa i centrala Houston för 373 miljoner dollar, motsvarande 3,5 miljarder kronor, rapporterar Dagens industri. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived