+
Michael Wolf.
 • Michael Wolf till Blackstone

  PUBLICERAD 2017-02-14 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-02-14 14:49

  Textstorlek

  Dela med andra

  Michael Wolf, Swedbanks före detta vd som fick sparken för ett år sedan, blir senior rådgivare på Blackstone, skriver Svenska Dagbladet. Finansjätten är just nu aktuell i Sverige, bland annat genom köpet av D. Carnegie & Co.

  I sin nya roll ska Wolf fungera som rådgivare i finansjättens europeiska del, där han ska jobba med rådgivning kring finansiella investeringar

  – Det känns spännande att få ge råd till världens största private equity-investerare Blackstone. Jag kommer att fokusera på det jag kan, den finansiella sektorn, och göra det utanför Norden. Det känns lagom att börja med detta uppdrag som rådgivare eftersom jag vill finnas tillgänglig för eventuella operativa förfrågningar, säger Michael Wolf till SvD.

  Det var i oktober förra året som Blackstone la ett kontant uppköpsbud på resterande aktier i svenska bostadsbolaget D. Carnegie & Co. Det rörde sig då om ett så kallat budpliktsbud då Blackstone redan ägde 32 procent av kapitalet och 40 procent av rösterna i fastighetsbolaget.

  Under sommaren ingick Blackstone ett avtal med D. Carnegies då tre största ägare, Kvalitena, Svensk Bolig Holding och Frasdale, där man förpliktade sig att köpa lejonparten av de tre största ägarnas innehav i D. Carnegie.

  Redaktionen

  1 kommentarer

  1. Arturas Kivilsa 2019-10-09

   Intressant om fastighets uppdateringar.

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived