+
 • Kvinnor i majoritet i NCC:s föreslagna styrelse

  PUBLICERAD 2017-02-03 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-02-03 18:55

  Textstorlek

  Dela med andra

  NCC:s valberedning har nu lämnat in sina förslag på bolagets styrelse som väljs på årsstämman 28 februari. Då Sven-Olof Johansson och Christoph Vitzthum har avböjt omval väljer man att föreslå tre nya ledamöter, Birgit Nørgaard, Geir Magne Aarstad och Mats Jönsson. Vidare föreslår man omval av ordförande Tomas Billing, Viveca Ax:son Johnson, Ulla Litzén och Carina Edblad.

  Det innebär att fyra av styrelsens sju ledamöter blir kvinnor istället för tre av sex ledamöter tidigare.

  Birgit Nørgaard är dansk och arbetar idag som styrelseproffs men har bland annat förflutit som operativ chef i Grontmij samt som koncernchef i Carl Bro. Geir Magne Aarstad kommer från Norge och har bland annat varit vd för Skanskas norska verksamhet och Mats Jönsson har även han ett förflutit hos Skanska men är idag bland annat styrelseordförande i logistikbolaget Logent.

  Vidare har valberedningen föreslagit nyval av PwC som revisor i NCC med Håkan Malmström som huvudansvarig revisor.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived