+
En av de sålda fastigheterna ligger i Kungsör. Foto: Kungsleden.
 • Kungsleden säljer för halv miljard

  PUBLICERAD 2017-02-28 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-02-28 09:54

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kungsleden säljer 16 fastigheter för totalt 427 miljoner kronor och fortsätter därmed sin geografiska koncentration av beståndet, när man lämnar sju kommuner. Köpare är Sagax och Hemfosas joint venture Söderport Fastigheter.

  Sedan ett par år tillbaka har Kungsleden som uttalad strategi att fokusera portföljen till “utvalda tillväxtorter”. I och med dagens försäljning minskar antalet kommuner från 34 till 28 utanför storstadsregionerna.

  De sålda fastigheterna ligger i Kumla, Filipstad, Kungsör, Sandviken, Arboga, Piteå och Sigtuna och omfattar totalt 102 000 kvadratmeter och består mestadels av lager och produktionslokaler.

  Kungsleden har som mål att under 2016 och 2017 avyttra fastigheter för 2 miljarder kronor. Efter denna försäljning avyttrat fastigheter för över 1 miljard kronor.

  CBRE har varit säljrådgivare i affären.

  Redaktionen

   

  1 kommentarer

  1. Leif 2017-02-28

   Helt otroligt att de ska göra emission och småsparare får se kursen dala. De stora fonderna är också förlorare. Att ingen reser sig på stämman?! Den här försäljningen visar väl att emissionen är totalt onödig!

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Wihlborgs miljardsäljer i Lund

  Transaktioner Wihlborgs säljer fastigheten Landsdomaren 6 i Lund till Intea Fastigheter. Köpeskillingen uppgår till 1,4 miljarder kronor. 

 • Spår affärer för 150 miljarder 2019

  Fastighetsmarknad Trots att många spår lågkonjunktur och nedgångar har transaktionsmarknaden för fastigheter börjat starkt under 2019. Även om antalet avslut varit något färre än tidigare, har flera av dem varit stora. Mikael Söderlundh från Pangea och Newsecs Alexandra Lövgren spår ett starkt transaktionsår även 2019, bland annat genom ett antal större strukturaffärer. 

 • Bonava förstärker organisationen

  Rekrytering Bonava har utsett Carl Rietz till Senior Vice President för den nya funktionen Processes & Technology. Bolaget förstärker även organisationen med en ny IR-chef och presschef. 

 • ANNONS
  • Tre nya hyresgäster i Gamlestads Brygga

   Uthyrning väst Peab har tecknat tre hyresavtal i projektet Gamlestads Brygga i Göteborg. Hyresgästerna är godisbutiken 4-gott, Fastighetsbyrån och Pressbyrån. Colliers International har agerat rådgivare vid samtliga uthyrningar. 

  • Citycon rekryterar tre

   Rekrytering Citycon utökar inom uthyrning och rekryterar Tobias Rönnberg, Elias Söderström och Jonatan Westerblom. Samtliga kommer att arbeta med uthyrning av de kommersiella lokalerna i bolagets nio svenska köpcentrum. 

 • Negativ nettouthyrning för Castellum

  Börs Castellums förvaltningsresultat steg 9 procent i det första kvartalet med stöd av stigande hyresintäkter men nettouthyrningen var negativ till följd av svagare hyresmarknad.

 • ANNONS
 • Säljer till staten för halv miljard

  Transaktioner Ratos säljer sin fastighet Stockholm Lejonet 4 i regeringskvarteren till staten. Man har sedan ett tag bedrivit förhandlingar med Statens Fastighetsverk och har nu nått en överenskommelse.

 • Tobias Bjurling ny CFO på Svevia

  Rekrytering Tobias Bjurling har utsetts till ny ekonomi-och finanschef på Svevia. Han efterträder Åsa Neving, som gått över till rollen som CFO på Bravida.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived