+
En av de sålda fastigheterna ligger i Kungsör. Foto: Kungsleden.
 • Kungsleden säljer för halv miljard

  PUBLICERAD 2017-02-28 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-02-28 09:54

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kungsleden säljer 16 fastigheter för totalt 427 miljoner kronor och fortsätter därmed sin geografiska koncentration av beståndet, när man lämnar sju kommuner. Köpare är Sagax och Hemfosas joint venture Söderport Fastigheter.

  Sedan ett par år tillbaka har Kungsleden som uttalad strategi att fokusera portföljen till “utvalda tillväxtorter”. I och med dagens försäljning minskar antalet kommuner från 34 till 28 utanför storstadsregionerna.

  De sålda fastigheterna ligger i Kumla, Filipstad, Kungsör, Sandviken, Arboga, Piteå och Sigtuna och omfattar totalt 102 000 kvadratmeter och består mestadels av lager och produktionslokaler.

  Kungsleden har som mål att under 2016 och 2017 avyttra fastigheter för 2 miljarder kronor. Efter denna försäljning avyttrat fastigheter för över 1 miljard kronor.

  CBRE har varit säljrådgivare i affären.

  Redaktionen

   

  1 kommentarer

  1. Leif 2017-02-28

   Helt otroligt att de ska göra emission och småsparare får se kursen dala. De stora fonderna är också förlorare. Att ingen reser sig på stämman?! Den här försäljningen visar väl att emissionen är totalt onödig!

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived