• Klart för Täby Parks första bostäder

  PUBLICERAD 2017-02-06 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-02-07 08:52

  Textstorlek

  Dela med andra

  SSM, Wästbygg, HSB och Titania kommer att bygga de första husen när den nya stadsdelen Täby Park ska växa upp på det gamla Galoppfältet. På sikt ska 6 000 nya bostäder byggas på platsen.

  De fyra bolagen vinner markanvisningstävlingen som gäller detaljplaneområdet Hästen 2. Det omfattar tre kvarter med totalt 450 bostäder.

  – Täby kommuns ambition med den nya stadsdelen uppfyller våra kunders önskemål varför området är högintressant för SSM att expandera på, säger Mattias Roos, vd på SSM.

  På sikt ska den nya stadsdelen innehålla 6 000 bostäder och upp till 5 000 nya arbetsplatser. Läs mer om planerna här.

  – Nu växer Täby som norra Stockholms stadskärna fram med fler bostäder, verksamheter och kontor. Det är viktigt att bostadsbyggandet tar fart på allvar, med både bostads- och hyresrätter, säger Johan Algernon (M), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

  Av den mark som ska exploateras äger kommunen cirka en femtedel, bland annat den som nu anvisats. Av den totala bostadsproduktionen i Täby park byggs ungefär 1 000 bostäder på kommunens mark.

  Byggstart är planerad till 2018, med inflyttning under 2020.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived