+
IKSU sport. Foto: Mattias Fröjd.
 • Investerar i Campus Umeå

  PUBLICERAD 2017-02-16 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-02-16 16:53

  Textstorlek

  Dela med andra

  Akademiska Hus investerar 52,7 miljoner kronor i projektet som ska kunna erbjuda klättringsaktiviteter till en bred målgrupp.

  Den nya klätteranläggningen innebär en tillbyggnad av IKSU sport och målet är att de nya lokalerna ska kunna ta emot cirka 3 500 besökare per vecka och hålla OS-standard.

  – IKSU är en betydelsefull del av universitetsstaden och en viktig pusselbit för Umeå universitet som idrottsuniversitet. Det är roligt att kunna utveckla en redan unik anläggning till att nå ännu högre potential, säger Peter Bohman, marknadsområdesdirektör, Akademiska Hus.

  Den nya klätterhallen kommer att inrymma en fri klättringshöjd om 17 meter och ligga i direkt anslutning till befintliga byggnader där även en ny entré skapas för att förbättra inflödet i lokalerna.

  Totalt kommer nybyggnaden omfatta ca 1800 kvadratmeter. I samband med projektet kommer även mindre ombyggnationer ske i befintliga lokaler. Bygglovsansökan är påbörjad och planerad byggstart är april 2017 med inflyttning september 2018.
  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Nyheter ortsvis

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived