+
Gustaf Hermelin är vd på Catena. Foto: Catena.
 • Catena säljer hälften av Huddingefastighet

  PUBLICERAD 2017-02-23 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-02-23 16:04

  Textstorlek

  Dela med andra

  Catena har sålt hälften av sitt innehav i bolaget Catena Regulatorn vars underliggande tillgång är fastigheten Regulatorn 2 i Huddinge. Köpare är WA Fastigheter AB. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om 45 000 kvadratmeter logistikytor och är nästan fullt uthyrd. Den är belägen i nära anslutning till Flemingsbergs station, i ett område som är under utveckling och blir inom några år blandstad med bostäder.

  Affären sker i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde för hela fastigheten om 365 miljoner kronor och för halva bolaget betalar köparen 77 miljoner kronor.

  – Då området kring fastigheten håller på att förändras är vi glada att nu ha hittat en samarbetspartner som kan hjälpa till att driva arbetet med att ta fram en ny detaljplan för området. Affären är därför helt i linje med våra ambitioner att länka Skandinaviens godsflöden genom att erbjuda för logistik anpassade anläggningar och frilägger även resurser för investeringar i moderna, kostnadseffektiva och hållbara logistikanläggningar,” kommenterar Catenas vd Gustaf Hermelin försäljningen i ett pressmeddelande.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived