+
Erik Selin, vd för Balder. Foto: Sigurdur J. Olafsson.
 • Balder får rating av S&P och planerar eurobond

  PUBLICERAD 2017-02-22 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-02-22 23:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  Balder har fått en publik rating från det internationella kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor‘s. Bolaget får betyget BBB vilket är ett investment-grade betyg och snäppet högre än det betyg man tidigare fått från S&P:s konkurrent Moody‘s. Hos Moody‘s har Balder Baa3 vilket motsvarar BBB- hos S&P. Utsikterna för betyget är stabila.

  Det framgår av ett pressmeddelande från Balder som även meddelar att man uppdragit åt Barclays, Danske Bank, Deutsche Bank och Nordea att utreda förutsättningarna för en emission av obligationer på den europeiska penningmarknaden. Anledningen till att man vill äntra eurobond-marknaden är att man vill förlänga kapitalbindningen genom att emittera obligationer med längre löptid och amortera kortare skulder.

  Vidare vill man minska andelen säkerställd finansiering samt skapa en naturlig säkring av den euroexponering man har via innehav i Finland och Danmark.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived