+
Andreas Nelvig är vd på NP3. Foto: Mike Straneus.
 • 2,5 procent av NP3 byter ågare

  PUBLICERAD 2017-02-13 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-02-13 17:25

  Textstorlek

  Dela med andra

  ABG Sundal Collier mäklade på måndagseftermiddagen klockan 14:11 en aktiepost om 1 340 000 aktier i NP3, motsvarande 2,5 procent av kapitalet i det Sundsvallsbaserade fastighetsbolaget. Aktierna mäklades internt till kursen 48 kronor och aktieposten gick därmed loss för 64,3 miljoner kronor. Det framgår av Fastighetsnytt Aktieservice.

  Vem som står bakom affären är oklart men det rör sig om en uppseendeväckande stor andel och ifall en aktör har köpt så kommer densamme att finnas på listan över NP3:s största aktieägare. Enligt aktieägarlistan från sista september, som är den mest aktuella, äger bara sju aktieägare mer än 1,34 miljoner aktier i bolaget men sedan dess har dock Sagax gått in och äger enligt tidigare marknadsinformation drygt 6 procent av NP3.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived