• Wihlborgs köper för 100 miljoner

  PUBLICERAD 2017-01-24 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-01-25 08:56

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Wihlborgs har köpt tre fastigheter i industriområdet Långeberga i Helsingborg. Det rör sig om lager- och kontorsfastigheter samt tomtyta omfattande sammanlagt 26 800 kvadratmeter. Byggnaderna, tre stycken, omfattar sammanlagt 6 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

  Tillträde sker i mars. Affärerna är gjorda som bolagsaffärer.

  Vidare har man köpt en kontors- och verkstadsfastighet i stadsdelen Bröndby i Köpenhamn. Fastigheten omfattar 20 000 kvadratmeter tomtyta och en byggnad på 3 900 kvadratmeter. Det totala fastighetsvärdet i de tre affärerna uppgår till 96 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

  Navet har agerat rådgivare till säljarna i en av affärerna.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Dags för omtvistade snabbtåg

  Business Arena, Infrastruktur Ostlänken är ett av de mest omdiskuterade projekten i modern tid, men efter att tidplanen reviderats ska de börja rulla först om 16 år, under 2035. Kommer man att nå den vitalisering av regionen man hoppas på? Projektet diskuterades under den första upplagan av Business Arena i Norrköping.

 • Cattis Carlén blir politisk sakkunnig åt Per Bolund

  Bostäder, Rekrytering Den 22 mars börjar Cattis Carlén som politisk sakkunnig hos finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund på Finansdepartementet. Hon kommer närmast från rollen som bostadspolitisk expert på Riksbyggen.

 • Prime Living lånar till usla villkor

  Börs Den krisande studentbostadsbyggaren Prime Living meddelar att man kommit överens med ett konsortium bestående av direkta eller indirekta aktieägare om att låna 39,3 miljoner kronor.

 • ANNONS
 • Slättö emitterar obligation

  Fastighetsmarknad Slättö Fastpartner Spånga AB emitterar ett obligationslån om 400 miljoner kronor på den nordiska obligationsmarknaden.

 • ANNONS
 • Derninger: Oscar Properties en svart låda

  Börs Oscar Properties informationsgivning kring hur bolaget kommer klara sina skuldåtaganden framöver är bristfällig. Bolaget kan därför ha brutit mot marknadsmissbruksförordningen. Det skriver Hans Derninger, grundare av rådgivnings- och investeringsfirman Creopretium, i en analys.

 • Skanskas svaga lönsamhet håller i sig

  Börs Skanska räknar inte med att nå sitt lönsamhetsmål för byggrörelsen under 2019 och 2020. Först när en mängd olönsamma projekt i USA och Polen tröskats igenom kan målet att byggmarginalen ska överstiga 3,5 procent komma att uppnås. Det meddelade bolaget på torsdagens kapitalmarknadsdag.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived