• Trophi lånar en miljard

  PUBLICERAD 2017-01-25 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-01-25 20:13

  Textstorlek

  Dela med andra

  Handelsfastighetsbolaget Trophi Fastighets AB som ägs av Tredje AP-fonden och förvaltas av Redito har emitterat företagscertifikat till ett nominellt värde om 1 miljard kronor. Emissionen sker inom ramarna för bolagets nyupprättade certifikatsprogram vars rambelopp är 2 miljarder kronor. De emitterade certifikaten har löptider mellan tre och nio månader.

  I ett pressmeddelande från Trophi skriver man att genom att gå in på penningmarknaden diversifierar Trophi sin finansieringsstruktur och i en kommentar säger vd Jan Björk att man är nöjd med intresset för programmet och utfallet av emissionen.

  Certifikatprogrammets arrangör är SEB och emissionsinstitut utöver SEB är Swedbank och Handelsbanken.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived