+
Ikano Bostad bygger 60 bostadsrätter i området. Bild: Malmö stad.
 • Tre aktörer bygger nytt i Sorgenfri

  PUBLICERAD 2017-01-18 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-01-18 14:29

  Textstorlek

  Dela med andra

  Ikano Bostad, Veidekke och Riksbyggen kommer att bygga totalt 110 nya lägenheter i Sorgenfri, Malmö efter att staden på tisdagen gav klartecken för en markförsäljning och ett tomträttsavtal på platsen.

  Malmö stads tekniska nämnd säljer i och med beslutet mark till Ikano Bostad, som ska bygga 60 bostadsrätter i kvarteret Pedalvagnen.

  – Att fler aktörer nu väljer att satsa på att bygga bostadsrätter i Sorgenfri visar på att det är ett område med potential och att det finns en efterfrågan även på bostadsrättslägenheter. En variation av upplåtelseformer driver utvecklingen av Sorgenfri framåt, säger Jan Johansson, fastighetskontorets projektledare.

  I samma område kommer Riksbyggen i samarbete med Veidekke att bygga 47 hyresrätter. Veidekke står för byggandet och Riksbyggen för förvaltningen.

  – Jag tror starkt på omvandlingen av Sorgenfri, där det industriella arvet bevaras samtidigt som unika bostäder byggs. Det är viktigt att det blir både hyresrätter och bostadsrätter och det är särskilt glädjande att vi nu kan skriva på ett avtal för ett 50-tal nya hyreslägenheter i området, säger Anders Rubin (S), tillförordnad ordförande i tekniska nämnden.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived