+
Erik Karlin är vd på Tobin Properties. Foto: Tobin Properties.
 • Tobin gör ytterligare förvärv i Uppsala

  PUBLICERAD 2017-01-09 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-01-09 14:48

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tobin Properties förvärvar tre centrala fastigheter i Uppsala omfattande knappt 8 000 kvadratmeter. Målet är att på sikt omvandla fastigheterna till bostäder.

  De förvärvade fastigheterna ligger vid Slottsbacken, nära bland annat Stora Torget och Centralstationen. Fastigheterna köps för 225 miljoner kronor.

  I två av de tre fastigheterna har Region Uppsala hållit hus, men vid årsskiftet flyttade de ut. Hyresgästerna i den tredje fastigheten har bildat en bostadsrättförening som har så kallad hembudsrätt, vilket innebär att den inom sex månader kan förvärva fastigheten till samma villkor.

  Förvärvet gör att Tobins projektportfölj i staden utökas till cirka 15 000 kvadratmeter, efter att bolaget i november köpte knappt 7 000 kvadratmeter hotell som också ska omvandlas till bostäder.

  – Detta är vårt andra förvärv i Uppsala på kort tid och det är även denna gång ett toppläge som medger utveckling av bostadskvarter med mycket stor dragningskraft, säger Erik Karlin, VD på Tobin Properties.

  Försäljningen ska också formellt godkännas av regionstyrelsen för Region Uppsala.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Hönan, ägget och vi andra

  Krönikor Den senaste artikeln jag läste handlade om befolkningsutvecklingen i Stockholm. Till synes obeskrivligt tråkigt, men besöket provocerades fram av Regionplanekontorets senaste statistik som visar ett trendbrott – att befolkningen i Stockholms län för första gången på länge minskade under 2018. Mild panik utbröt hemma hos undertecknad då dennes analyser i det dagliga arbetet ofta grundar sig i just befolkningsökningen, skriver Bojan Ticic.

 • Christer Larsson lämnar – ersättare klar

  Rekrytering, Syd Christer Larsson lämnar jobbet som stadsbyggnadsdirektör i Malmö i sommar. Marcus Horning, som idag har motsvarande roll i grannkommunen Lund, föreslås bli hans efterträdare. 

 • Convendum växer i Stockholm

  Uthyrning Convendum har tecknat två nya hyresavtal om totalt 11 200 kvadratmeter i Stockholm. Bolaget utökar sin etablering i Umami Park, i Sundbyberg och hyr ytterligare 6200 kvadratmeter. Dessutom etablerar bolaget en ny enhet om 5000 kvadratmeter på Kungsholmen.

 • ANNONS
 • Kronan rasar efter Riksbanksbesked

  Börs, Ekonomi Kronan försvagas kraftigt på torsdagen efter att Riksbanken lämnat räntan oförändrad och meddelat att man skjuter kommande räntehöjningar på framtiden. Risken är stor att kronan fortsätter tappa mark framöver.

 • ANNONS
 • Riksbanken skjuter upp höjning

  Börs, Ekonomi Riksbanken lämnar räntan oförändrad på torsdagen och skjuter upp tidpunkten för nästa höjning till i slutet av året eller i början av nästa år. Därefter väntas ökningstakten bli lägre än vad som angetts tidigare.

 • Rekord för Platzer

  Börs Platzers förvaltningsresultat ökade 20 procent i det första kvartalet till den högsta nivån någonsin för ett enskilt kvartal. Förbättringen var främst ett resultat av ökade hyresintäkter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived