+
 • Stordalen investerar i flygplatshotell

  PUBLICERAD 2017-01-31 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-02-01 08:41

  Textstorlek

  Dela med andra

  Nordic Choice Hotels vann kontrakten för två hotell vid Copenhagen Airport. Existerande hotellet på Copenhagen Airport byggs om och kompletteras med ett nytt Comfort Hotel.

  Den 1 april blir det nuvarande flygplatshotellet ombyggt till ett high-end Clarion Hotel, och samtidigt startar bygget av ett nytt Comfort Hotel med 500 rum och ett 3000 kvadratmeter stort konferenscenter. En investering på närmare 1 miljard norska kronor.

  – Copenhagen Airport har i många år önskat sig ett hotell som kan komplettera det existerande high-end-hotellet. Därför är vi glada över att detta avtal också innebär att vi får uppföra och driva ett helt nytt hotell och ett konferenscenter. Det nya hotellet blir ett Comfort Hotel, och därmed kommer vi att driva två hotell som vänder sig till varsina kundgrupper. På det sättet säkrar vi både ett bättre och bredare hotellutbud på flygplatsen, säger Petter A. Stordalen, ägare och styrelseordförande Nordic Choice Hotels.

  Petter Stordalens fastighetsbolag Strawberry Fields, får med detta avtal en ägarandel på 40 procent av de två hotellen och konferensanläggningen.

  Pangea var rådgivare till Petter Stordalen/Nordic Choice i affären.

  Fakta

  • Det existerande hotellet på Copenhagen Airport renoveras och byggs om från den 1 april 2017.
  • Hotellet döps samtidigt om till “Clarion Hotel Copenhagen Airport”.
  • Hotellet kommer att ha 382 rum, 21 möteslokaler och konferensfaciliteter för 500 gäster.
  • Det nya Comfort Hotel med 500 rum med tillhörande konferenscenter på 3000 kvadratmeter ska stå färdigt 2020.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived