+
Grand Hotel i Oslo ingår i affären. Foto: Wikimedia.
 • Scandic tar över åtta hotell i Norden

  PUBLICERAD 2017-01-18 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-01-18 09:45

  Textstorlek

  Dela med andra

  Scandic Hotels har tecknat avtal med Pandox och Eiendomsspar om att ta över driften av åtta nordiska hotell. Totalt omfattar avtalet 1 708 rum i Norge, Sverige och Danmark.

  Sju av hotellen ägs av Pandox och ett av Eiendomsspar, där Pandox i dagsläget står för driften av samtliga.

  Avtalet inkluderar bland annat Grand Hotel i Oslo, Lillehammer Hotell, The Hub Hotel i Stockholm och First Hotel Copenhagen. De kommer nu att profileras om för att ingå under Scandics varumärke.

  Övertagandet sker utan köpeskilling.

  – Jag ser med tillförsikt fram emot att driva och utveckla dessa hotell vidare och att profilera Grand Hotel i Oslo som ett signaturhotell ”by Scandic” säger Frank Fiskers, VD & koncernchef Scandic Hotels Group.

  – Avtalet är i linje med Pandox strategi att vara aktiv över hela värdekedjan och efter driftövertagande samt ompositionering åter hyra ut hotellfastigheterna till starka operatörer. Genom överenskommelsen med Scandic, som är vår största samarbetspartner, förstärker vi hyresportföljen med sju konkurrenskraftiga hyresavtal, säger Anders Nissen, VD Pandox.

  Överlåtelsen av hotellen i Norge är villkorad av den norska konkurrensmyndighetens godkännande. Det är planerat att Scandic Hotels tar över driften i etapper under det andra kvartalet 2017.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived