+
Lennart Sten. Foto: Fastighetsägarna.
 • Länsförsäkringar Liv in i Svenska Handelsfastigheter

  PUBLICERAD 2017-01-31 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-02-01 09:24

  Textstorlek

  Dela med andra

  Ytterligare en institutionell investerare går in i Svenska Handelsfastigheters tidigare aviserade nyemission. Tidigare har man meddelat att Fjärde AP-fonden och Kåpan Pensioner deltar i emissionen men nu har även Länsförsäkringar Liv valt att göra det och därmed kommer bolagets ägarkrets att bestå av de tre institutionerna samt ledningen för bolaget.

  – Vi välkomnar Länsförsäkringar Liv som ny delägare. Med tre stora och långsiktiga ägare har vi en mycket solid bas att bygga vidare på. Långsiktigt är vårt mål att bygga upp ett portföljvärde om cirka 10 miljarder kronor genom förädling och utveckling, kommenterar Lennart Sten, vd för Svenska Handelsfastigheter i ett pressmeddelande.

  Vidare har bolaget tecknat ett nytt finansieringsavtal och i kombination med nyemissionen innebär det att man får att förvärvsutrymme om cirka 6 miljarder kronor.

  PwC agerade rådgivare till Länsförsäkringar.

  Cushman & Wakefield har varit Handelsfastigheters rådgivare och rest kapitalet.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived