+
 • CBRE GI köper Jägersro Center av Trophi

  PUBLICERAD 2017-01-10 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-01-10 15:39

  Textstorlek

  Dela med andra

  CBRE Global Investors förvärvar Jägersro Center i Malmö för sin fond, CBRE European Shopping Centre Fund II. Säljare är Trophi Fastigheter.

  Köpcentrumet omfattar en uthyrbar area på 29 400 kvadratmeter och innehåller i dag 35 affärer och tre restauranger. Överenskommet fastighetsvärde är drygt en halv miljard kronor.

  Förvärvet är det sjätte för fonden som stängde i december 2016.

  -Vi är mycket nöjda med köpet av Jägersro Center till vår portfölj med centrumfastigheter. Tillgången är väletablerad och har en stark kundbas och vi ser fram emot att utveckla det ytterligare, kommenterar Andreas Norberg, Head of Transactions and Managing Director, Nordics, CBRE Global Investors.

  – Vi köpte Jägersro under hösten 2016 som en del i en större portfölj. Anledningen till att vi nu säljer efter bara några månaders innehav är dels att fastigheten inte passar in strategisk för Trophi och dels att vi gör en bra affär, säger Jan Björk, vd, Trophi.

  Rådgivare till Trophi har varit CBRE Capital Markets och Falkenborn Advokatbyrå.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived