+
 • CBRE GI köper Jägersro Center av Trophi

  PUBLICERAD 2017-01-10 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-01-10 15:39

  Textstorlek

  Dela med andra

  CBRE Global Investors förvärvar Jägersro Center i Malmö för sin fond, CBRE European Shopping Centre Fund II. Säljare är Trophi Fastigheter.

  Köpcentrumet omfattar en uthyrbar area på 29 400 kvadratmeter och innehåller i dag 35 affärer och tre restauranger. Överenskommet fastighetsvärde är drygt en halv miljard kronor.

  Förvärvet är det sjätte för fonden som stängde i december 2016.

  -Vi är mycket nöjda med köpet av Jägersro Center till vår portfölj med centrumfastigheter. Tillgången är väletablerad och har en stark kundbas och vi ser fram emot att utveckla det ytterligare, kommenterar Andreas Norberg, Head of Transactions and Managing Director, Nordics, CBRE Global Investors.

  – Vi köpte Jägersro under hösten 2016 som en del i en större portfölj. Anledningen till att vi nu säljer efter bara några månaders innehav är dels att fastigheten inte passar in strategisk för Trophi och dels att vi gör en bra affär, säger Jan Björk, vd, Trophi.

  Rådgivare till Trophi har varit CBRE Capital Markets och Falkenborn Advokatbyrå.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Datschas plan efter uppköpet – växa globalt

  Uncategorized Stronghold säljer analysföretaget Datscha för en hemlig summa. Planen med affären är att ta tjänsten till nya marknader. “Vi har varit på jakt lite grann. Vi har fått mellan fem och tio bud de senaste åren”, säger Jacob Philipson, avgående ordförande. Även bolagets vd lämnar i och med uppköpet.

 • “Våga ta ställning i kärnkraftsfrågan” 

  Politik På tisdagen skapades politisk turbulens när M och KD plötsligt lämnade energiöverenskommelsen till kärnkraftens fördel. Nu manas fastighetsbranschen att ta ställning i frågan. 

 • Sandelin: Fjärrstyrda fastigheter fördel för 24Storage

  Börs Behovet av förrådsutrymmen kommer öka framöver. Samtidigt innebär bolagets digitaliserade fastigheter en fördel mot konkurrenter. Det säger Fredrik Sandelin, vd för 24Storage, till Fastighetsnytt i samband med tisdagens notering på First North.

 • ANNONS
 • Skanska gör rekordaffär i Texas

  Transaktioner Byggjätten Skanska har sålt 90 procent av en skyskrapa i centrala Houston för 373 miljoner dollar, motsvarande 3,5 miljarder kronor, rapporterar Dagens industri. 

 • ANNONS
 • Stronghold säljer Datscha

  Nyheter I ett pressmeddelande uppger Stronghold Invest att Datscha går samman med amerikanska fastighetsdataleverantören Real Capital Analytics (RCA). “Vi har alltid beundrat RCA och är övertygade om att det kommer att bli ett bra nytt hem för Datscha, dess anställda och kunder”, kommenterar Urban Edenström, vd för Stronghold Invest.

 • Humlegården och ägare enas om miljardlån

  Börs Humlegården har ingått en avsiktsförklaring med en majoritet av sina ägare som går ut på att dessa åtar sig att teckna företagscertifikat för upp till 1,6 miljarder kronor.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived