+
Från Skövde. Foto: Sverrir Thór.
 • Köper för 166 miljoner i Skövde

  PUBLICERAD 2017-01-31 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-01-31 14:39

  Textstorlek

  Dela med andra

  Svenska Handelsfastigheter har förvärvat Stallsikens Handelsområde i Skövde för närmare 166 miljoner kronor. Säljare är en fond som förvaltas av AXA Investment Managers – Real Assets. Handelsområdet har en uthyrningsbar yta om knappt 11 500 kvadratmeter och bland hyresgästerna finns ÖoB, Toys R Us, Rusta och Mediamarkt. Hyresvärdet uppgår till cirka 14 miljoner kronor per år.

  Tillträde sker på tisdagen, enligt ett pressmeddelande.

  I en kommentar säger Staffan Unge, transaktions- och affärsutvecklingsansvarig vid Svenska Handelsfastigheter, att investeringen är intressant.

  – Skövde håller på att bygga en ny stadsdel, Trädgårdsstaden, i anslutning till Stallsikens Handelsområde. Projektet omfattar cirka 1 200 bostäder med tillkommande kommunal service och uppåt 4 000 nya invånare när stadsdelen står färdig. Det bidrar till att stärka Stallsiken som regionens starkaste handelsplats, säger han.

  Av pressmeddelandet framgår vidare att bolaget har för avsikt att verka för en långsiktigt hållbar utveckling av handelsplatsen och närområdet.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived