+
Från Skövde. Foto: Sverrir Thór.
 • Köper för 166 miljoner i Skövde

  PUBLICERAD 2017-01-31 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-01-31 14:39

  Textstorlek

  Dela med andra

  Svenska Handelsfastigheter har förvärvat Stallsikens Handelsområde i Skövde för närmare 166 miljoner kronor. Säljare är en fond som förvaltas av AXA Investment Managers – Real Assets. Handelsområdet har en uthyrningsbar yta om knappt 11 500 kvadratmeter och bland hyresgästerna finns ÖoB, Toys R Us, Rusta och Mediamarkt. Hyresvärdet uppgår till cirka 14 miljoner kronor per år.

  Tillträde sker på tisdagen, enligt ett pressmeddelande.

  I en kommentar säger Staffan Unge, transaktions- och affärsutvecklingsansvarig vid Svenska Handelsfastigheter, att investeringen är intressant.

  – Skövde håller på att bygga en ny stadsdel, Trädgårdsstaden, i anslutning till Stallsikens Handelsområde. Projektet omfattar cirka 1 200 bostäder med tillkommande kommunal service och uppåt 4 000 nya invånare när stadsdelen står färdig. Det bidrar till att stärka Stallsiken som regionens starkaste handelsplats, säger han.

  Av pressmeddelandet framgår vidare att bolaget har för avsikt att verka för en långsiktigt hållbar utveckling av handelsplatsen och närområdet.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • “Låna av varandra är något som måste hända”

  Business Arena Göteborg, Ekonomi Det finns många osäkerhetsfaktorer att hålla öga på under 2019, handel, geopolitik, EU:s framtid, nya teknologier och nya affärsmodeller som växer fram. Tim Moonen, Managing Director, The Business of Cities, gästade Business Arena Göteborg för att tala om de nordiska städernas plats i det nya landskapet.

 • Tobinentreprenör går i konkurs

  Börs Q-Gruppen Bygg AB, som är totalentreprenör till två av Tobin Properties bostadsprojekt, har försatts i konkurs.

 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  Rekrytering Åsa Henninge blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Hon kommer närmast från rollen som vd på Wästbygg Projektutveckling.

 • ANNONS
 • SSM vinner mot par i Tingsrätten

  Börs Stockholms Tingsrätt har på tisdagen dömt till SSM:s fördel i en tvist mellan bolagets bostadsrättsförening West Side Solna och ett par som tecknat ett förhandsavtal om bostadsköp.

 • ANNONS
 • Engagemanget som lyfter staden

  Business Arena Göteborg, Samhälle Även i landet lagom sker inte saker av sig självt och de epitet som kopplats till Sverige har hamnat under lupp. Men det går att vända en negativ trend. Hamid Zafar gästade Business Arena Göteborg för att berätta om sitt engagemang och arbete med Sjumilaskolan i Göteborg.

 • SBB miljardköper av Hemsö

  Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar totalt 14 fastigheter av Hemsö för runt 1,2 miljarder kronor. Fastigheterna är belägna i Stockholm och Västra Götaland. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived